Hallo Prulleke,

Kaarten voor mannen zijn moeilijk om te maken. Althans dat wordt vaak gedacht. Daarom gebruiken we voor hun kaarten neutrale kleuren en thema’s als auto’s, kamperen en vissen. Toevallig allemaal dingen waar mijn vader niks mee heeft. Ik maak daarom vandaag een kleurrijke vaderdagkaart in ruimte-thema.

Stargazing

Stargazing designpapier, images®Stampin’Up!©2023

Omdat ik vroeger astronaut wilde worden was ik op slag verliefd op het Stargazing desingpapier. Het leek me ook uitermate geschikt om een vaderdagkaart mee te maken omdat mijn vader ook van felle kleuren houdt. Dit papier pakket heeft een mix van de meest prachtige zonnestelsel en ruimte afbeeldingen gecombineerd met kleurrijke planeten en felle prints. Alles waar ik van hou! En alsof dat nog niet genoeg is, kun je het deze maand met 15% korting kopen. Je betaalt in plaats van € 15,25 slechts € 12,96 voor 12 vellen papier met 6 dubbelzijdige ontwerpen, 2 van elk ontwerp. Bovendien heeft dit papier een bijpassende bundle bestaande uit de Reach for the Stars stempels en stansen. Hiermee kun je een aantal van de planeten uitstansen en coördinerende afbeeldingen stempelen.

Kleurvariatie en diepte

De bundle voeg veel extra’s toe aan het prachtige papier. Een aantal leuke spreuken met een knipoog naar de ruimtevaart en een goede set stansen. Hiermee heb je niet alleen een mooie set cirkelstansen, maar ook een aantal vormen die je gestempelde afbeelding verrijken. Denk aan de vlammen die uit de spaceshuttle komen en de sterren. Ook zitten er een aantal vormen in waarmee je juist wat textuur aan je kaart kunt geven. Het vlekjes patroon dat je ziet over de blauwe planeet kunt je ermee embossen. Heel leuk.

Voor mijn kaart hield ik het redelijk eenvoudig. Ik koos een aantal van de planeten uit twee verschillende vellen designpapier en sneed ze uit met de stansen. De planeet met de ringen heb ik met de hand uitgeknipt. Daar is geen bijpassende stans van. Ik kleedde mijn achtergrond aan met de gestempelde en gestanste spaceshuttle en een lieve spreuk. Het geheel versierde ik door hele kleine puntjes Multipurpose Liquid Glue (Tombow) te plaatsen en daar een Schudkaart-ringetje op te doen. Zo glittert de kaart zoals de sterren in de lucht.

Namaken

Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Hierbij staat ook de PDF om het als geheel te kunnen downloaden. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest). Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice