Hallo Prulleke,

Gisteren deelde ik de informatie over de kleurencombinatie van december 2020. Vandaag wil ik de eerste kaarten delen die ik maakte met deze combinatie. Eentje heb je al voorbij zien komen in mijn nieuwsbrief dus daar zal ik mee beginnen.

Buy The Shoes

Deze kaart was echt heel simpel maar ik vind hem echt heel leuk geworden. Hij is gemaakt door de kleuren uit de combinatie in regenboog volgorde te gebruiken. Het kleurverloop heb ik eenvoudig gebruikt met het designprincipe ‘herhaling’. De schoen wordt namelijk herhaaldelijk naast elkaar gestempeld. Dat is echter niet de enige herhaling. Het vel designpapier dat ik in de achtergrond heb gebruikt herhaalt namelijk dezelfde kleuren op dezelfde plaats van de kaart. Hierdoor ontstaat een harmonie in de herhaling. Onze ogen zijn dol op dit soort dingen. Het ziet er rustig uit ondanks alle gebruikte kleuren. Om de eenvoud van de kaart niet te breken, heb ik met wit embossingpoeder de spreuk geplaatst. Op die manier wordt ook de kleur wit herhaald (in de kaartbasis, de achtergrond van de schoenen en de spreuk) en heb ik geen andere kleur hoeven toevoegen.

Hello Fabulous!

Dit is de andere kaart die ik meteen heb gemaakt met dezelfde kleuren en materialen. Ik gebruikte 3 van de kleuren om een achtergrondpatroon te maken met de verschillende afbeeldingen. In Just Jade stempelde ik de spreuk en een paar van de bloemen, die ik met de bijpassende stansen uit sneed. Om de spreuk uit te snijden gebruikte ik de Elegant Etiket-pons. Ook ponste ik hem uit een rest stukje Just Jade kaartkarton. Ik sneed het Just Jaade etiket diagonaal door. Ik wist dat ik in de hoeken namelijk de bloemen zou plakken en zo kon ik er een laagje achter maken die lijkt door te lopen. Alleen jij en ik weten beter!

Om te zorgen dat ook de vijfde kleur vertegenwoordigd werd in deze kaart, plakte ik een stuk designpapier van de 2019-2021 In Colors papier in de achtergrond en maakte ik een lusje van het Misty Moonlight lint achter het etiket.

Hoewel deze kaarten dezelfde producten en zelfs dezelfde kleuren hebben, zien ze er heel verschillend uit. Dat vind ik ook het leuke aan de maandelijkse kleurencombinatie. Je kunt met dezelfde kleuren heel veel verschillende soorten kaarten en ontwerpen maken.

Heb jij ook een kaart gemaakt met de kleurencombinatie van december 2020? Je kunt hem naar me sturen en dan kan ik hem toevoegen aan het Pinterestbord. Ik ben reuze benieuwd wat jij maakt met deze combinatie.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice