Hallo Prulleke,

Wat een raar idee… 4 dagen geleden lagen we nog in de zon aan de rand van het zwembad en volgende maand is het kerstmis! Het is november en daarom heb ik een nieuwe kleurencombinatie om met je te delen.

Kleurencombinatie

Mijn doel met het delen van een maandelijkse kleurencombinatie is je creatief op gang te helpen. Met zo veel keuzes die je moet maken als je een kaartje wilt maken is het fijn als iemand die keuzes een beetje beperkt. Daarmee daag je ook je kleine grijze celletjes uit om oplossingen te zoeken en je stempels kritisch te bekijken. Een maand lang maak ik iedere week een project met die combinatie en die deel ik op deze website. Ik nodig iedereen uit om mee te doen met deze uitdaging en mij foto’s te sturen van jouw projecten met dezelfde kleuren combinatie. De foto’s deel ik dan op een speciaal Pinterestbord. Zo kun je snel meerdere inspiratiekaarten vinden men een bepaalde kleurencombinatie.

De combinatie voor november bestaat uit de volgende kleuren:

Spelregels

Voel jij je nu ook geïnspireerd om aan de slag te gaan met deze kleuren? Leuk! Ik vraag je natuurlijk wel om je te houden aan een aantal spelregels:

  • Gebruik zo veel mogelijk actueel Stampin’ Up! materiaal. Het hoeft niet nieuw te zijn, maar als iemand wil namaken wat jij hebt gecreeerd, dan is het wel zo fijn als ze de producten nog kunnen bestellen.
  • De kleurencombinatie mag aangevuld worden met de basics (zwart, wit en vanille) maar het is niet de bedoeling om andere kleuren toe te voegen of weg te laten. Metallics en bling mogen natuurlijk ook toegevoegd worden. Deze vallen voor mij ook onder de basics.

Inspiratiekaart week 44

Zoals ik al zei, maak ik iedere week een kaartje met de kleurencombinatie en de kaart voor deze week is dit exemplaar. In dit bericht kun je alle geschreven informatie rustig doornemen maar ik heb een YouTube filmpje van het creatieproces van deze kaart. Als je die wilt bekijken dan kan dat hier.

Om te beginnen heb ik een achtergrond gestempeld met de takken en bladeren van de Free as a Bird stempelset. Op deze manier kon ik meteen wat kleuren van de combinatie verwerken. Ik wist dat ik het vogeltjes zou kleuren met Bermuday Bay en Calypso Coral en moest alleen een manier vinden om het grijs en donkergroen te plaatsen. Door de basis kaart Smoky Slate te houden, zag het er niet raar uit om de bloemetjes er in dezelfde kleur op te stempelen. De afbeelding van de vogel heb ik met Memento Tuxedo Black gestempeld. Deze inkt werk perfect met Alcohol stiften maar kan wanneer je de inkt goed laat drogen, ook prima gebruikt worden met pigmenten op waterbasis. Helaas was ik te ongeduldig en was mijn zwarte inkt nog niet helemaal droog toen ik met mijn inkt en waterpainters aan de slag ging. In het eindresultaat valt het gelukkig niet zo op maar de kleuren zijn net wat minder fel dan bedoeld. De echte felle kleuren zie je in de spreuk die ik met Bermuday Bay stempelde en het matje achter de spreuk van Calypso Coral kaartkarton.

Versieren

Ik had nog een stukje van het Evening Evergreen lint liggen. Dat had ik over van de Catalogue Launch Party Make & Takes. Deze wilde ik verwerken op de kaart. Het was precies een mooie hoeveelheid en het maakt de kaart wat minder hard.

Bestellen

Wil je na het lezen van dit artikel ook graag aan de slag met de door mij gebruikte materialen, dan is het fijn om te weten dat je ze rechtstreeks via mij kunt bestellen. Je kunt dat doen door me een mailtje te sturen met je bestelling of je kunt hem zelf plaatsen via mijn stampinupwebshop. Heb je eerst nog vragen of wil je liever eerst de producten een keer testen voor je ze koopt, dan kun je ook contact opnemen met me. Ik geef regelmatig Facebook Lives, fysieke workshops bij mij thuis en om de week Koffie & een Kaartje bij ’t Sonse Bakhuys. Er zijn dus verschillende manieren om eerst eens kennis te maken met de Stampin’ Up! producten als je dat zou willen.

Meedoen

Heb jij ook iets gemaakt met deze kleurencombinatie? Stuur me dan een foto door per mail of via WhatsApp en dan zet ik jouw creatie ook op het Pinterestbord dat ik hiervoor heb aangemaakt. Wil je een kijkje nemen en wat inspiratie opdoen? Kijk dan op: https://nl.pinterest.com/prulleke_/kleurencombinatie/2021-oktober/

Nieuwsflits

Ik deel iedere week mijn inspiratiekaart in mijn nieuwsflits. Wil jij graag mijn nieuwsflits ontvangen? Dat kan! In de zijbalk (of verder naar beneden als je op een telefoon kijkt) staat een inschrijfformulier om je op te geven voor mijn mailinglijst. Iedere week ontvang je een mail met inspiratie en informatie over acties en producten. Wanneer je de nieuwsflits niet meer wilt ontvangen, kun je jezelf simpelweg uitschrijven door op de link onderaan de nieuwsflits te klikken.

Volgende week deel ik een nieuwe inspiratiekaart. Hopelijk heb jij dan ook iets om aan mij te laten zien.

Veel knutselplezier!

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice