Hallo Prulleke,

Het is al weer oktober! Waar blijft de tijd? Nog minder dan 3 maanden en dan is 2022 begonnen. Voor Stampin’ Up! is het nieuwe jaar begonnen op 1 oktober. Daarom ga ik met hernieuwde energie weer creeëren voor een nieuw jaar. Een van de elementen die ik leuk vind om iedere maand terug te laten komen is de kleurencombinatie dus daar wil ik ook in het Stampin’ Up! jaar 2021-2022 mee door gaan. Hopelijk vind jij het ook leuk en heb je zin om een keer mee te doen.

Kleurencombinatie

Mijn doel met het delen van een maandelijkse kleurencombinatie is je creatief op gang te helpen. Met zo veel keuzes die je moet maken als je een kaartje wilt maken is het fijn als iemand die keuzes een beetje beperkt. Daarmee daag je ook je kleine grijze celletjes uit om oplossingen te zoeken en je stempels kritisch te bekijken. Een maand lang maak ik iedere week een project met die combinatie en die deel ik op deze website. Ik nodig iedereen uit om mee te doen met deze uitdaging en mij foto’s te sturen van jouw projecten met dezelfde kleuren combinatie. De foto’s deel ik dan op een speciaal Pinterestbord. Zo kun je snel meerdere inspiratiekaarten vinden men een bepaalde kleurencombinatie.

De combinatie voor oktober is een herfstachtige combinatie. Hij bestaat uit de volgende kleuren:

Spelregels

Voel jij je nu ook geïnspireerd om aan de slag te gaan met deze kleuren? Leuk! Ik vraag je natuurlijk wel om je te houden aan een aantal spelregels:

  • Gebruik zo veel mogelijk actueel Stampin’ Up! materiaal. Het hoeft niet nieuw te zijn, maar als iemand wil namaken wat jij hebt gecreeerd, dan is het wel zo fijn als ze de producten nog kunnen bestellen.
  • De kleurencombinatie mag aangevuld worden met de basics (zwart, wit en vanille) maar het is niet de bedoeling om andere kleuren toe te voegen of weg te laten. Metallics en bling mogen natuurlijk ook toegevoegd worden. Deze vallen voor mij ook onder de basics.

Inspiratiekaart week 40

Zoals ik al zei, maak ik iedere week een kaartje met de kleurencombinatie en de kaart voor deze week is dit exemplaar. In dit bericht kun je alle geschreven informatie rustig doornemen maar ik heb een YouTube filmpje van het creatieproces van deze kaart. Als je die wilt bekijken dan kan dat hier.

Om te beginnen heb ik een achtergrond gestempeld met de Sweet Strawberry stempelset. Op deze manier kon ik meteen alle kleuren van de combinatie verwerken. Hoewel je de Sweet Strawberry stempelset wellicht alleen voor zomerse kaarten zou verwachten, zie je dat je het blaadje ook heel leuk kunt gebruiken voor een herfstachtige kaart. Ik heb vervolgens een paar laagjes gesneden om achter mijn zelfgestempelde designpapier te gebruike. Zo heb ik een paneeltje gesneden uit het Just Jade patroontje van het Sweet Symmetry designpapier en een paneeltje Petal Pink kaartkarton. Al deze lagen heb ik op een Cherry Cobbler basiskaart geplakt. Met wat goud embossing poeder heb ik mijn spreukje van wat glans voorzien. Deze heb ik uitgesneden met een van de Ornate Frames stansen voor ik hem met Stampin’ Dimensionals op de kaart bevestigde.

Donkere basiskaart

Het nadeel van een donkere basiskaart is dat het moeilijk is om op te schrijven. Zelfs als je een gouden pen zou hebben, blijft het moeilijk om te lezen wat er staat. De oplossing is eenvoudig: een wit paneel aan de binnenkant van de kaart bevestigen. Dat ziet er meteen chique uit en het biedt bovendien de mogelijkheid om nog een paar extra stempeltjes af te drukken. Ik herhaalde een paar van de blaadjes en voegde de spreuk toe zodat de binnenkant van mijn kaartje past bij de buitenkant.

Bestellen

Wil je na het lezen van dit artikel ook graag aan de slag met de door mij gebruikte materialen, dan is het fijn om te weten dat je ze rechtstreeks via mij kunt bestellen. Je kunt dat doen door me een mailtje te sturen met je bestelling of je kunt hem zelf plaatsen via mijn stampinupwebshop. Om dat makkelijker te maken heb ik hier ook een productlijst voor je gemaakt met de artikelen die ik heb gebruikt voor deze kaart. Heb je eerst nog vragen of wil je liever eerst de producten een keer testen voor je ze koopt, dan kun je ook contact opnemen met me. Ik geef regelmatig workshops bij mij thuis en binnenkort ook Koffie & een Kaartje bij ’t Sonse Bakhuys. Er zijn dus verschillende manieren om eerst eens kennis te maken met de Stampin’ Up! producten als je dat zou willen.

Meedoen

Heb jij ook iets gemaakt met deze kleurencombinatie? Stuur me dan een foto door per mail of via WhatsApp en dan zet ik jouw creatie ook op het Pinterestbord dat ik hiervoor heb aangemaakt. Wil je een kijkje nemen en wat inspiratie opdoen? Kijk dan op: https://nl.pinterest.com/prulleke_/kleurencombinatie/2021-oktober/

Nieuwsflits

Ik deel iedere week mijn inspiratiekaart in mijn nieuwsflits. Wil jij graag mijn nieuwsflits ontvangen? Dat kan! In de zijbalk (of verder naar beneden als je op een telefoon kijkt) staat een inschrijfformulier om je op te geven voor mijn mailinglijst. Iedere week ontvang je een mail met inspiratie en informatie over acties en producten. Wanneer je de nieuwsflits niet meer wilt ontvangen, kun je jezelf simpelweg uitschrijven door op de link onderaan de nieuwsflits te klikken.

Volgende week deel ik een nieuwe inspiratiekaart. Hopelijk heb jij dan ook iets om aan mij te laten zien.

Veel knutselplezier!

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice