Hallo Prulleke,

De inspiratiekaart voor deze week is een CASE (copy and share everything) van mijn eigen kaartje. Tijdens de online catalogue launch party deelde ik een kaart gemaakt met de Free As A Bird stempelset en deze leek me ook heel leuk met deze kleurencombinatie. Daarom heb ik hem gewoon nog een keer gemaakt.

Kleurencombinatie

Iedere maand bedenk ik een kleurencombinatie die ik op mijn website en in mijn nieuwsflits deel. Vervolgens maak ik iedere week met die kleurencombinatie een kaart. Ook nodig ik iedereen uit om met mij mee een eigen creatie te maken. Alle kaarten die ik heb gemaakt plaats ik op een speciaal Pinterestbord. Hierop zet ik ook de foto’s die mij worden toegestuurd van de creaties van anderen. Het is een leuke manier om wat inspiratie te delen en te zien hoe je met dezelfde kleuren een hele andere look kunt maken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20210531_083951616_iOS-1024x191.png
Kleurencombinatie juni 2021

Hierover kun je meer lezen in dit bericht.

Free As A Bird

De Free As A Bird stempelset zit al een tijdje in het assortiment. Met zijn vogeltjes en bloemetjes is het een geweldige neutrale stempelset die zowel mannen als vrouwen aanspreekt. Het is dan ook geen wonder dat deze set nog een jaartje langer mag meedraaien in het assortiment. Aangezien vogeltjes er in alle maten en kleuren zijn, leek het me een prima set om de kleurencombinatie van juni op los te laten.

Free As A BIrd stempelset, foto van Stampin’ Up!

Werkwijze

Ik begon met het stempelen van de afbeelding van de vogels op de tak met Memento Tuxedo Black inkt. Deze heb ik gekleurd met Stampin’ Blends markers in Soft Suede, Night of Navy en Mint Macaron. Omdat er geen Crushed Curry Stampin’ Blends zijn heb ik Mango Melody markers gebruikt, er niet bij stilstaande dat deze niet meer verkrijgbaar zijn. Ach ja…. Ik heb de afbeelding vervolgens met de Gestikte Driehoeken stansen uitgesneden en ook een paar driehoeken gesneden uit het Pattern Party Gastvrouw designpapier. Op een van de driehoeken stempelde ik met Night of Navy inkt de spreuk. Het achtergrond patroontje komt ook uit het Pattern Party designpapier pak. Alle laagjes heb ik op een basiskaart van Basic White extra stevig kaartkarton geplakt.

Hoewel de kaart best druk overkomt vanwege het geschulpte patroon in de achtergrond, neig ik er toch na om hem nog iets verder te versieren. Ik weet alleen nog niet waarmee. Heb jij een goede suggestie?

Eigen creatie

Heb jij ook een kaart gemaakt met de kleurencombinatie van juni 2021 dan zou ik het heel leuk vinden als je me er een foto van zou willen toesturen. Ik kan jouw kaartje dan toevoegen aan het Pinterestbord zodat we samen nog meer mensen kunnen inspireren om een kaartje te maken en daar iemand mee te verblijden.

Ik kijk er naar uit te zien wat jij maakt met deze kleuren.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice