Hallo Prulleke,

Dit jaar zijn alcoholinkt technieken helemaal in. Natuurlijk wilde ik dat ook proberen. Geïnspireerd door het prachtige Expressions In Ink papier probeerde ik nadat ik mijn achtergrond had gemaakt, ook wat glans toe te voegen.

Kleurencombinatie

Iedere maand bedenk ik een kleurencombinatie die ik op mijn website en in mijn nieuwsflits deel. Vervolgens maak ik iedere week met die kleurencombinatie een kaart. Ook nodig ik iedereen uit om met mij mee een eigen creatie te maken. Alle kaarten die ik heb gemaakt plaats ik op een speciaal Pinterestbord. Hierop zet ik ook de foto’s die mij worden toegestuurd van de creaties van anderen. Het is een leuke manier om wat inspiratie te delen en te zien hoe je met dezelfde kleuren een hele andere look kunt maken.

Kleurencombinatie juli 2021

Hierover kun je meer lezen in dit bericht.

Alcohol inkt

De trend van dit jaar is alcohol inkt. Je kunt er prachtige achtergronden mee maken op een ontzettend eenvoudige manier. Je gebruikt eerst alcohol stiften, Stampin’ Blends Markers, om je kleur aan te brengen op wat vellum. Gewoon heel vrij wat kleur krabbelen op verschillende plaatsen. Vervolgens druppel en spetter je 96% alcohol over je gekleurde vellum heen. Je hoeft nu alleen de alcohol zijn werk te laten doen. De vloeistof laat de kleuren mengen en lopen. Je kunt het gewoon zijn gang laten gaan of je kunt het manipuleren door te blazen door een rietje of met een heattool het drogen versnellen.

Alcohol inkt techniek

Zilveren aders

Nadat mijn alcohol achtergrond droog was, heb ik voorzichtig met mijn Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) een aantal van de overgangen tussen de kleuren getekend. Dit heb ik een beetje laten drogen en daarna heb ik er zilveren embossing poeder overheen gestrooid. Door dit met de heattool te verwarmen smelt de embossingpoeder en bolt de lijm een beetje op. Zo ontstonden wat puffy aders. Ik denk dat ik het een volgende keer wat beter zou laten drogen in de hoop een wat platter effect te creëren. Voor een eerste experiment vind ik het echter best goed gelukt.

Bedanken in Stijl

De focus van de kaart wilde ik echt op de achtergrond houden en daarom besloot ik dat een eenvoudige opvallende spreuk voldoende zou zijn om deze kaart af te maken. De Bedankt-spreuk uit Bedanken in Stijl was perfect. En het sub-spreukje voor alles, past perfect tussen twee van mijn zilveren nerfjes in.

Afmaken

Het paneel heb ik met wat Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) op een basiskaart van extra stevig Basic White kaartkarton geplakt. Ik koos er voor om de lijm met een sponsje aan te brengen zodat er een heel dun laagje zit. Deze is sterk genoeg om het vellum op zijn plaats te houden maar je ziet het niet aan de voorkant van de kaart, wat bij vellum nog al eens een probleem kan zijn.

Meedoen

Heb jij ook een kaart gemaakt met de kleurencombinatie van juli 2021 dan zou ik het heel leuk vinden als je me er een foto van zou willen toesturen. Ik kan jouw kaartje dan toevoegen aan het Pinterestbord zodat we samen nog meer mensen kunnen inspireren om een kaartje te maken en daar iemand mee te verblijden.

Ik kijk er naar uit te zien wat jij maakt met deze kleuren.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice