Hallo Prulleke,

Met het feest van mijn bestie in mijn achterhoofd heb ik deze inspiratiekaart gemaakt met de Hey Birthday Chick stempelset. We hebben heerlijk genoten van gezellige mensen, smakelijk eten, volop drinken en lekker dansen op goede muziek. Wat heb ik dat ontzettend gemist in de afgelopen corona-periode! Wat fijn dat er langzaamaan weer wat mogelijkheden zijn. Maar laat ik nu wat meer vertellen over mijn kaart.

Kleurencombinatie

Iedere maand bedenk ik een kleurencombinatie die ik op mijn website en in mijn nieuwsflits deel. Vervolgens maak ik iedere week met die kleurencombinatie een kaart. Ook nodig ik iedereen uit om met mij mee een eigen creatie te maken. Alle kaarten die ik heb gemaakt plaats ik op een speciaal Pinterestbord. Hierop zet ik ook de foto’s die mij worden toegestuurd van de creaties van anderen. Het is een leuke manier om wat inspiratie te delen en te zien hoe je met dezelfde kleuren een hele andere look kunt maken.

Kleurencombinatie juli 2021

Hierover kun je meer lezen in dit bericht.

Hey Birthday Chick

De stempelset die ik heb gebruikt laat de kippetjes van de Hey Chick set zien in feeststemming. Ze zijn allemaal een beetje gek en over the top en dat maakt ze ook meteen geweldig. Er bestaat een coördinerende set stansen voor deze grappige stempelset die je nog meer mogelijkheden biedt vanwege de ondersteunende elementen die de sfeer kunnen neerzetten. Ik heb deze echter niet in mijn arsenaal en daarom heb ik iets anders gedaan met de set…

Hey Birthday Chick, foto van Stampin’ Up!© 2021

Spiegelbeeld

Het leek me veel leuker voor de dansende kip om een danspartner te hebben. Daarom gebruikte ik deze techniek om de stempel te spiegelen. Ik gebruikte mijn Stamparatus om de kip te stempelen op mijn silicone matje. Daarna legde ik mijn kaartkarton er voorzichtig op, met de hoek in de hoek, om de afbeelding in het spiegelbeeld over te brengen van het matje. Om een donkerdere afbeelding te krijgen herhaalde ik dit. De Stamperatus garandeert dat de afbeelding steeds op dezelfde plek komt waardoor je dus geen wazige lijnen krijgt. Vervolgens stempelde ik de andere kip er gewoon bij.

Kleuren

Om mijn kippetjes kleur te geven gebruikte ik de Watercolor Pencils. Er is geen Polished Pink watercolor pencil. In plaats daarvan gebruikte ik Melon Mambo. Sssttt, niet verklappen! De plaats van de kleuren op de kippen is geïnspireerd door een echte kip. Je ziet hem hieronder. Nu zijn mijn kleuren wel wat anders dan die van de originele kip, maar je ziet wel dat het daar van is afgeleid.

Afmaken

De afbeelding heb ik verder versierd met wat confetti voor ik hem met Mini Stampin’ Dimensionals op de kaart heb geplakt. Om de kleuren nogmaals te herhalen heb ik van de 4 kleuren kaartkarton strookjes van 0,5 cm breed gesneden en deze in een regenboog boven en onder de afbeelding geplakt met Multifunctionle Vloeibare Lijm Tombow.

Binnenkant

De kaart is pas af als de binnenkant ook versierd is. Dat heb ik gedaan met de spreuk You’re still al spring chicken en het kuikentje.

Meedoen

Heb jij ook een kaart gemaakt met de kleurencombinatie van juli 2021 dan zou ik het heel leuk vinden als je me er een foto van zou willen toesturen. Ik kan jouw kaartje dan toevoegen aan het Pinterestbord zodat we samen nog meer mensen kunnen inspireren om een kaartje te maken en daar iemand mee te verblijden.

Ik kijk er naar uit te zien wat jij maakt met deze kleuren.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice