Hallo Prulleke,

Voor juli heb ik een vrolijke zomerse kleurencombinatie gekozen. Dit is grotendeels om de zon aan te moedigen haar best te doen want de regen en somberheid van de laatste paar dagen vind ik eigenlijk helemaal niet passen bij deze tijd van het jaar. Om mijn kleurkeuze kracht bij te zetten heb ik mijn inspiratiekaart van deze week gemaakt met een bloemetje waar ik altijd een glimlach van krijg op mijn gezicht. Hopelijk leidt al die positiviteit snel ook naar aangenamer weer.

Kleurencombinatie

Iedere maand bedenk ik een kleurencombinatie die ik op mijn website en in mijn nieuwsflits deel. Vervolgens maak ik iedere week met die kleurencombinatie een kaart. Ook nodig ik iedereen uit om met mij mee een eigen creatie te maken. Alle kaarten die ik heb gemaakt plaats ik op een speciaal Pinterestbord. Hierop zet ik ook de foto’s die mij worden toegestuurd van de creaties van anderen. Het is een leuke manier om wat inspiratie te delen en te zien hoe je met dezelfde kleuren een hele andere look kunt maken.

Kleurencombinatie juli 2021

Hierover kun je meer lezen in dit bericht.

Vrolijke Viooltjes

De Vrolijke Viooltjes bleken meteen vanaf de lancering van de jaarcatalogus een super populaire stempelset. Dat verbaast me niets. De afbeeldingen zijn in ontelbare kleurencombinaties uit te voeren en de spreuken zijn geschikt voor zo veel verschillende gelegenheden dat dit een set is waar je keer op keer naar zult grijpen.

Vrolijke Viooltjes bundle, foto van Stampin’ Up!

Werkwijze

Ik begon rustig met een zachte inkblend vlek van Coastal Cabana inkt die ik met mijn blendingborstel heb aangebracht. Hierop wilde ik mijn kluster viooltjes plaatsen. Daarvoor wilde ik verschillende maten viooltjes gebruiken om zo wat willekeur en variatie aan te brengen.

Meer detail

De makkelijkste manier om te zorgen dat je de stempels perfect uitlijnt is met de Stamparatus. Dit stempel positioneer hulpmiddel vervangt je transparante blok. Je monteert je stempels op de scharnierende plaat en zo kun je de afbeelding afdrukken. Door de volgende stempel op je afdruk leggen zorg je voor de perfecte plaatsing. Daarna kun je hem met de plaat op te pakken. Zo weet je dat je de stempel daarna op exact dezelfde plek zult afdrukken.

Door eerst de inkt van de sappige inktkussens wat opzij te duwen met een paletmes, krijg je een gedetailleerde DistNKtive afdruk. Soms zijn het dit soort kleine tips die je stempelwerk makkelijker, fijner en mooier maakt.

Nadat ik de viooltjes en blaadjes had gestempeld, sneed ik ze uit met de coördinerende Viooltjesstansen. De bloemen zijn bevestigd met mini Stampin’ Dimensionals en de blaadjes zijn vastgelijmd met Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow).

De kaart maakte ik af met wat Champagnekleurige strassteentjes die ik over het geheel heb gestrooid. Een beetje bling maakt alles immers beter.

YouTube

Op het Prulleke YouTube kanaal kun je het filmpje bekijken waarin je precies ziet hoe ik het kaartje gemaakt hebt. Als je het leuk vind om dat soort filmpjes te zien, denk er dan aan om een duimpje omhoog te geven. En vergeet ook niet om je te abonneren op mijn kanaal om geen filmpje te missen. Iedere dinsdag en vrijdag zorg ik voor een nieuw filmpje. Dit filmpje kun je rechtstreeks bekijken met deze link.

Meedoen

Heb jij ook een kaart gemaakt met de kleurencombinatie van juli 2021 dan zou ik het heel leuk vinden als je me er een foto van zou willen toesturen. Ik kan jouw kaartje dan toevoegen aan het Pinterestbord zodat we samen nog meer mensen kunnen inspireren om een kaartje te maken en daar iemand mee te verblijden.

Ik kijk er naar uit te zien wat jij maakt met deze kleuren.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice