Hallo Prulleke,

Vandaag heb ik weer wat kleurencombinatie inspiratie voor je. Ik was namelijk aan het spelen met de Hey Chick en Hey Birthday Chick stempelsets en toen leek het me leuk om eens te kijken wat er zou gebeuren als ik de kippetjes in de kleuren van onze combinatie voor deze maand zou kleuren. Mocht je niet weten over welke kleuren ik het heb, dat zijn deze:

Iedere maand kies ik een pallet om mezelf uit te dagen om mee te werken. Voor februari vond ik dat daar toch wel wat rood en roze in hoorde en dat heb ik aangevuld met paars en groen. Wil je meer lezen over deze kleurencombinatie dan kan dat hier.

Stampin’ Blends Markers

Om mijn kippetjes te kleuren heb ik gebruik gemaakt van de Stampin’ Blends Markers. Dit zijn stiften op alcohol basis waardoor je gebruik kunt maken van een aantal fijne eigenschappen. Het allerbelangrijkste en tevens de reden waarom ze zo heten, is dat je er hele mooie kleur verlopen mee kunt creëren. De stiften worden verkocht in een setje met een donkere en een lichte kleur waarmee je meteen al prachtige schaduwen kunt maken in je werk. Door eerst de donkere kleur aan te brengen en daarna met de lichte kleur over het donker heen te gaan en de rest in te kleuren ontstaan geweldige diepte effecten en lijken objecten ook ronder dan wanneer je met slechts 1 kleur zou werken. Het kan zijn dat je een paar keer over de lijn tussen donker en licht moet gaan om de kleuren mooi in elkaar te laten overlopen.

Een ander voordeel is dat je deze stiften in laagjes kunt opbouwen. Iedere laag blijft een beetje doorschijnen waardoor je ook hier hele mooie effecten kunt bereiken. Wat wel belangrijk is om te onthouden bij het werken met Stampin’ Blends Markers is dat je Memento Tuxedo Black inkt gebruikt om te stempelen omdat deze inkt niet reageert op de alcohol en dus niet gaat vloeien. En dat de inkt uit de stiften helemaal in het papier trekt en door zal bloeden naar de achterkant. Zorg er dus voor dat je de achterkant van je afbeeldingen nog kunt bedekken of dat je de afbeeldingen uitsnijdt en ze weer opplakt. Voor de kippetjes heb ik het technisch niet zo ingewikkeld gemaakt. Ik heb wat met de schaduwen gespeeld en dat was het eigenlijk wel.

Samenvoegen

Toen ik eenmaal al mijn gekleurde afbeeldingen had ben ik ze gaan uitstansen en uitknippen en daarna ben ik gaan kijken hoe ik ze kon samen voegen tot de verschillende kaarten. Uiteindelijk had ik genoeg om 5 verschillende kaarten te maken die allemaal gemaakt zijn met dezelfde stempelsets in dezelfde kleurencombinatie.

Happy Birthday

Mijn favoriete kippetje uit deze sets is de rare kip met het wilde haar. Die moest dus zeker op mijn kaart komen. Ik vond dat de dikke kip er prima bij kon, alsof ze samen de cupcake ontdekten. Om het wat saamhorigheid te geven heb ik met de Sitched With Whimsy stansen het kadertje gestanst. Als je deze stansen nog niet hebt gezien, ze staan in de januari-juni Mini Catalogus op pagina 72. Als je niks met hondjes hebt zou je ze zomaar over het hoofd kunnen zien en dat is met een veelzijdige set als deze echt jammer. Ik maakte de kaart af door met wit embossingpoeder de spreuk op een strookje Mossy Meadow kaartkarton te maken. Ik rilde twee lijntjes om een vlaggetje te kunnen vouwen en gaf met de Banners Pick-a-Punch de vlaggeneinden aan de vaandel.

Have a happy day

Aangezien ik nog zo veel kippetjes en eitjes over had ben ik gewoon doorgegaan met creeren. De volgende kaart heeft weer een kader met de Stitched With Whimsy stansen. Deze keer heb ik een aantal van de eitjes met Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) opgeplakt in de achtergrond. Deze lijm is, zoals jullie wellicht al weten, mijn favoriete lijm. Hij is supersterk maar geeft nog wel wat wiebeltijd om je afbeelding exact te plaatsen. Hij droogt ook supersnel waardoor je meteen door kunt werken aan je project. Een tube lijkt een eeuwigheid mee te gaan wat ook fijn is want omdat je het zo’n sterke lijm is heb je er maar een klein beetje van nodig. De lijm heeft tevens twee punten: een dunne precisiepunt, die ik bijna altijd gebruik, en een brede punt aan de onderkant waar je grote oppervlakken mee zou kunnen bedekken.

Foto van Stampin’ Up!

De grote kip plakte ik met Stampin’ Dimensionals vast. Dat is mijn andere favoriete plakmedium. Ik had met de Chick dies nog wat extra stukken uitgestanst, waaronder dit bord. Deze gaf ik wat kleur met mijn Stampin’ Blends Markers en stempelde de spreuk met Real Red inkt erop. Ik plaatste hem zodat het leek alsof de grote kip hem vast had. Zij zijn in ieder geval klaar voor hun feestje.

Rise and Shine

Meestal zie je mij alleen stempels gebruiken die in het actuele assortiment van Stampin’ Up! zitten. Ik vind het namelijk jammer als je zou willen namaken wat ik heb gemaakt en je dezelfde stempels dan niet kan gebruiken. Deze kaart heeft echter een uitzondering. De spreuk is namelijk afkomstig uit de Rise & Shine stempelset die je vorig jaar kon kiezen als Sale-A-Bration beloning. Ik was dol op de koffiebekers en dat was dan ook 1 van de eerste dingen die ik koos op mijn preorderbestelling. Na afloop van de Sale-a-bration periode kon ik geen afstand doen van de set. Nu ben ik blij dat ik de spreuk rise and shine zo leuk kan toepassen op deze kaart. Hij heeft wederom een Stitched With Whimsy kader en het kippenhok in de achtergrond is afkomstig uit de Chick stansen. Ik heb hem weer met Stampin’ Blends Markers gekleurd.

Let’s Celebrate You

Deze keer wilde ik er ook wat Sale-a-bration product van deze periode bij doen. Het geweldige Oh So Ombre papier is vanaf het begin af aan een favoriet geweest bij velen. Het past ook overal bij. Nu zit Rococo Rose al in de kleurencombinatie van februari dus dat was een perfecte match. Ik stempelde de spreuk erop met Memento Tuxedo Black inkt en de eerste cirkel was klaar. De Blackberry Bliss kleur is eigenlijk te donker, maar door juist een stukje te pakken waar de kleur wat meer vervaagd is, vond ik dat hij heel mooie afstak.

Nu had ik nog iets extra’s nodig met het groen. Helaas was Granny Apple Green echt veel te fel. Bovendien is het niet de bedoeling om extra kleuren toe te voegen aan de kleurencombinatie. Gelukkig heb ik Blending Brushes. Deze fantastische tools maken het mogelijk om zelf die mooie ombre-effecten te maken. Als je meer wilt leren over de Blending Brushes dan kun je kijken naar dit YouTube filmpje waarin je ziet hoe ik voor de eerste keer speel met dit nieuwe gereedschap. Voor deze kaart had ik in een mum van tijd zelf een Mossy Meadow Ombre gemaakt die ik met een Layering Circles stans kon uitknippen. De cirkels plakte ik op met Multifunctionele Vloeibare Lijm (lijm) en de kippetjes met Stampin’ Dimensionals.

Best of Cluck!

Mijn laatste kaartje voor vandaag was een hele snelle. Ik gebuikte het Oh So Ombre Papier weer om mijn achtergrond mee te versieren. Stempelde met Mossy Meadow de spreuk Best of Cluck en plakte met Stampin’ Dimensionals de kip aan de ballon op. Ik vind hem best schattig voor zo’n snel kaartje.

En daarmee waren al mijn kippetjes op. Ik heb nog veel meer ideeen met de kippen op het focus bundle pinterest bord staan want zoals je hier hebt kunnen lezen zijn de Hey Chick en Hey Birthday Chick productpakketten Focus Bundles van de maand februari. Wil je meer inspiratie zien met de kleurencombinatie van februari? Dan kun je een kijkje nemen op dit bord. Als je zelf nu ook een project maakt met deze kleuren, dan zou ik het leuk vinden als je me daar een foto van stuurt. Ik kan hem dan namelijk toevoegen aan het pinterestbord en zo kunnen we elkaar samen inspireren.

Mocht je graag aan de slag willen met de producten die ik heb gebruikt voor deze kaarten, dan zal ik een productlijst linken met alle artikelen. Jij kunt dan uitzetten wat je niet wilt of al hebt en zo kun je eenvoudig jouw bestelling samenstellen. Denk aan de gastvrouwcode als je bestelling onder € 200,- blijft en geniet van alle Sale-a-bration voordeel bij bestellingen vanaf € 60,-.

Als je nog vragen hebt, kun je me het beste mailen op leonie@prulleke.nl en dan help ik je graag verder.

Tot de volgende keer,

Blijf thuis, blijf veilig, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice