Hallo Prulleke,

We hebben de laatste weken nogal raar weer gehad. Het spreekwoord april doet wat hij wil blijkt wel heel waar te zijn. Aan het begin van de maand leek de zomer al te komen met heerlijke temperaturen en een week later hadden we sneeuw en hagel. De week daarna was het vooral regenachtig en wat we deze week gaan krijgen…. we zien het wel. Mijn inspiratiekaart deze week is in ieder geval geïnspireerd door het weer van deze maand.

Kleurencombinatie

Iedere maand bedenk ik een kleurencombinatie die ik op mijn website en in mijn nieuwsflits deel. Vervolgens maak ik iedere week met die kleurencombinatie een kaart en ik nodig iedereen uit om met mij mee een eigen creatie te maken. Alle kaarten die ik heb gemaakt plaats ik op een speciaal Pinterestbord. Hierop zet ik ook de foto’s die mij worden toegestuurd van de creaties van anderen. Het is een leuke manier om wat inspiratie te delen en te zien hoe je met dezelfde kleuren een hele andere look kunt maken.

Kleurencombinatie

Deze maand werk ik met de volgende combinatiekleuren:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20210330_102349614_iOS-1024x204.png
Kleurencombinatie april 2021

Hierover kun je meer lezen in dit bericht.

Under My Umbrella

Er is geen stempelset die beter past bij het weer van de laatste tijd dan Under My Umbrella. Deze geweldige set gaat helaas uit het assortiment maar is nog leverbaar (althans, dat is ie op het moment dat ik dit schrijf). Hij bevat herfstachtige afbeeldingen van paraplu’s en regenlaarsjes een is aangevuld met regendruppels en bloemetjes. Met de juiste kleurencombinatie heeft deze set dus het potentieel om een hele fleurige kaart te brengen.

Under My Umbrella stempelset, foto van Stampin’ Up!

Patroontje maken

Ik besloot met de bloemtjes een patroontje te stempelen zodat ik daar de panelen van de paraplu uit kon knippen. Ik kleurde alles met de Stampin’ Blends markers. Deze stiften op alcohol basis geven altijd een professionele look zonder strepen en ze zijn zo makkelijk om te gebruiken. Na het kleuren stempelde ik de paraplu 2 keer op het papier. Van de ene afbeelding knipte ik de hele bovenkant van de paraplu en van de andere alleen het middelste paneel.

Kniptip

Als je klaar bent met knippen en je hebt op de zwarte lijn van je afbeelding geknipt, neem dan een zwarte stift om even langs de zijkantjes te gaan. Op die manier zie je geen witte randen en lijkt het net alsof je nog beter hebt geknipt dan je had gedaan.

Paper Piecing

Nadat ik mijn randjes had bijgewerkt plakte ik het middelste paneel op de bovenkant van de paraplu. Op die manier lijkt het meer alsof er ook echte naden waren in de paraplu omdat de patroontjes dan niet doorlopen.

Achtergrond

Met de rubbberen regenlaarsjes stempelde ik in Balmy Blue een achtergrond. Omdat het nog steeds heel open was beloot ik ook regendruppels toe te voegen. Maar omdat alles er zo blauw uitzag miste het wat voor mijn gevoel. Ik besloot de laarsjes te kleuren met Calypso Coral en Granny Apple Green. Dit gaf de achtergrond die ik zocht.

Alles bij elkaar

Om de spreuk te stempelen zocht ik een stukje Just Jade kaartkarton in mijn restjes map en sneed met een van de gestikte zeshoeken stansen de vorm uit. Naast de spreuk stempelde ik het handvat van de paraplu op de vorm met Memento Tuxedo Black inkt. De spreuk is met Multifunctionele Vloeibare Lijm bevestigd en daarna heb ik de bovenkant erop geplakt met Stampin’ Dimensionals.

Eigen creatie

Heb jij ook een kaart gemaakt met de kleurencombinatie van april 2021 dan zou ik het heel leuk vinden als je me er een foto van zou willen toesturen. Ik kan jouw kaartje dan toevoegen aan het Pinterestbord zodat we samen nog meer mensen kunnen inspireren om een kaartje te maken en daar iemand mee te verblijden.

Ik kijk er naar uit te zien wat jij maakt met deze kleuren.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice