Hallo Prulleke,

Inspiratie is overal te vinden als je er voor open staat. Vandaag wilde ik een laten zien hoe ik aan de hand van een foto inspiratie vond om een kaartje te maken.

Paaseieren

Pasen staat natuurlijk om de hoek en daarom kun je nu heel makkelijk afbeeldingen van verschillende paastaferelen vinden. Op internet kwam ik deze foto tegen van een doosje paaseieren en er kwamen meteen ideeën opborrelen.

Analyseren

Wanneer je een afbeelding tegenkomt die je aanspreekt is het belangrijk om even te kijken waarom hij je aanspreekt. Zijn het de kleuren, de vormen, de compositie of heeft het te maken met het onderwerp in de afbeelding of de texturen? Natuurlijk kan het ook de overall stijl van de foto zijn die je aanspreekt of de materialen die je ziet. In dit geval was het de kleurencombinatie: goud, wit en Sahara Sand. Ook wilde ik de ronde vormen van de eieren terug laten komen in de kaart.

Weergeven

Nu je hebt ontdekt wat je precies aanspreekt is het tijd om het te vertalen naar bruikbare producten en materialen. Ik besloot dat ik kon werken met Foil Sheet in goud en wat Ornate Garden Specialty Designpapier met gouden print. Dit in combinatie met Basic White kaartkarton op een basiskaart van Sahara Sand leek me prachtig.

Cirkels

Omdat ik de ronde vorm van de eieren wilde herhalen pakte ik mijn Layering Circles Dies en stansde ik verschillende maten cirkels. Op eentje heb ik de spreuk ‘zomaar’ uit Bedanken In Stijl ge-heat-embosst met goud embossingpoeder. De cirkels plakte ik op mijn basiskaart met Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) en Stampin’ Dimensionals. Als finishing touch voegde ik nog wat van de transparante gems van de Flowers For Every Season set toe.

Zo zie je maar dat je overal inspiratie vandaan kunt halen. Ook al lijkt de kaart niet op de foto, is wel duidelijk waar het idee van de kaart vandaan kwam.

Ben jij wel eens geinspireerd geraakt door iets dat je in je omgeving zag? Laat het me weten in de comments hieronder. Ik kijk er naar uit te lezen wat het was.

Tot de volgende keer

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijke Stampin’ Up! demonstratrice