Hallo Prulleke,

De Hand-Drawn Dots achtergrondstempel lijkt misschien een beetje saai op het eerste oog. In mijn YouTube filmpje van vandaag wil ik laten zien dat dat zeker niet het geval is. Ik laat 3 verschillende manieren zien om deze stempel te gebruiken. Maar er is nog veel meer mogelijk met deze super stipjes.

Hand-Drawn Dots

Wie mij kent, weet dat ik dol ben op stipjes. Ze zijn vrolijk en speels. Ze kunnen structuur bieden en zijn bij zo veel stijlen te gebruiken. Ze zijn minder rechtlijnig dan ruitjes (waar ik ook van hou hoor) en toch een klassieke print. Dus toen ik de Hand-Drawn Dots zag, was ik op slag verkocht.

Zwart/wit-kaart

De meest eenvoudige manier om deze stempel te gebruiken is in één kleur. Voor mijn voorbeeld heb ik dan ook de meest eenvoudige stempelkleur gebruikt: zwart. Omdat de stipjes een onregelmatig patroon hebben, krijgt de achtergrond zo een speelse look. Ik heb de kaart vrij simpel gehouden met enkel een laagje zwart cardstock als scheiding tussen het gestempelde stuk en de basiskaart. De kaart is versierd met wat Painted Poppies klaprozen en ik heb ruimte gelaten om een spreuk toe te kunnen voegen.

Multi-colour kaart

Voor mijn tweede kaartje, wilde ik experimenteren met wat meer kleur.

Deze keer was de Stamparatus een onmisbaar stuk gereedschap. Ik bracht met vingersponsjes Poppy Parade, Real Red en Old Olive inkt aan op de stempel en drukte deze af op mijn papiertje dat ik met wat Washi tape vast had geplakt op mijn Stamparatus. Zo kon ik het hele proces een paar keer herhalen tot ik volledige dekking had. De kaart kreeg deze keer twee lagen cardstock. Zowel een laag Poppy Parade als een laag Old Olive. Zo kon ik de kleuren van mijn bloemen en bladeren nog een keer ophalen.

Goud-emboss kaart

Natuurlijk is het mogelijk om de stempel ook met wat bling te gebruiken. Door te stempelen met VersaMark inkt, kon ik de stippen met goud embossingpoeder behandelen. Om te zorgen dat mijn tussenlaag dezelfde kleur goud had als mijn geëmbosste stippen, besloot ik de rand van mijn cardstock laag te embossen.

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk met deze stempel. Bijvoorbeeld een emboss resist of een Josephs Coat techniek zou ook heel gaaf zijn. Of je zou de stippen per laag een andere kleur kunnen geven voor een regenboog effect. Of wat dacht je van de stippen eerst besproeien met wat water en het afdrukken op aquarelpapier. Dan lijken de stippen misschien wel op regendruppels. Je ziet wel, er zijn nog genoeg andere ideeën om uit te proberen.

Namaken

Wil jij een van deze kaarten nu namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg wat ik heb gedaan voor ieder van de drie kaarten. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Denk er aan wanneer je een bestelling plaatst dat het nu nog Sale-a-bration is en dat je daarom bij besteding vanaf € 60,-in aanmerking komt om gratis artikelen uit de Sale-a-bration brochure toe te voegen. Vergeet ook niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice