Hallo Prulleke,

Het prachtige designpapier van Stampin’ Up! is meestal dubbelzijdig afgedrukt. Dat betekent dat er op 1 velletje niet 1 maar 2 schitterende patronen staan om uit te kiezen. Vandaag laat ik zien hoe je beide kanten van het papier kan laten zien met een simpele vouw methode.

Sweet Symmetry designpapier

Voor de kaart van vandaag heb ik het Sweet Symmetry designpapier gekozen om mee te werken. Dit papier is niet alleen heel kleurrijk, het is deze maand ook nog eens met 15% korting te kopen vanwege de designpapier actie. Hierover kun je hier meer lezen.

Sweet Symmetry Designer Series Paper, foto van Stampin’ Up! ©

Vouwen

Ik begon met een strook van 14,9 x 28 cm. Hierop zette ik op de korte kant een streepje op 1 cm vanaf de bovenkant van de ene kant en de onderkant van de andere kant. Nu kon ik mijn designpapier diagonaal doorsnijden voor 2 panelen. Met behulp van het rilmesje van mijn papiersnijmachine tekende ik vouwlijnen op:

3 – 4,5 – 7,5 – 9 – 12 – 13,5 – 16,5 – 18 – 21 – 22,5 – 25,5 en 27 cm

Hierna kon ik mijn papier vouwen en aan de bovenkant de vouwen vastlijmen. Ik besloot de breedte wat smaller te maken. Eerst door het paneel af te snijden langs de vouw van het kortste stukje en daarna op 9,5 cm breedte aan de andere kant. Dit is omdat mijn basis kaart 14,9 x 10,5 cm is. De hoogte van mijn gevouwen paneel is 13,9, dus 1 cm korter. Om mijn breedte ook 1 cm smaller te maken moet het paneel dus 9,5 cm breed zijn. Zo maak ik rondom een rand van 0,5 cm.

Versieren

Nadat ik het paneel op de kaart had geplakt, hoefde ik hem alleen verder te versieren. Hiervoor stempelde ik een spreuk op wat Bumblebee kaartkarton en gaf deze een sierlijk uiteinde met de Lovely Labels Pick-a-punch. Om de gordijn sfeer te accentueren leek het me leuk om een plantje te plaatsen in de lege hoek. Deze is gestempelde met Plantenpost en uitgesneden met de Plantenstansen voor ik hem met Mini Stampin’ Dimensionals op de kaart plakte.

Bekijken

Hoe ik de kaart precies heb gemaakt kun je terugzien in dit filmpje op mijn Prulleke YouTube kanaal.

Bestellen

Mocht je zelf ook een kaart willen maken en heb je daarvoor nog wat spulletjes nodig, dan help ik je graag verder. Ik ben onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice dus ik kan je helpen met het kiezen van je spulletjes maar ook met het verzorgen van je bestelling. Je kunt me mailen via Leonie@prulleke.nl of je kunt zelf je bestelling plaatsen via de webshop. Vergeet niet om bij bestellingen onder € 200,- gebruikt te maken van de Gastvrouwcode. Deze staat in de zijbalk vermeld.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, hoor ik dat graag via de mail of hieronder in de comments en ik hoop dat je snel weer terug komt voor een kijkje op deze site.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice