Hallo Prulleke,

Afgelopen zondag ben ik, net als velen van jullie waarschijnlijk, naar de KreaDoe beurs in Utrecht gegaan. Met een auto vol gezellige dames hadden we bij de ingang van de Jaarbeurs afgesproken met nog meer vriendinnen. Om te zorgen dat we alles konden zien waar we in geïnteresseerd waren, zonder elkaar te veel op te houden, besloten we om in tweetallen rond te lopen. Nou ja, ik bleef alleen over. Geen probleem. We hielden contact via WhatsApp en spraken regelmatig af voor koffie en knabbelpauzes en ik kon lekker ongeremd mijn ding doen.

Creativiteit delen

Ik heb enorm genoten van alle creativiteit die gedeeld werd. Of het nu ging om mensen die net als ik kaarten maakten of juist een van de vele andere hobbies beoefende. Ik heb met een glimlach op mijn gezicht alles in me opgenomen en natuurlijk ook een praatje gemaakt met mijn collega demonstratrice Carmen Morris die, zoals altijd, aanwezig was om mensen middels een creatieve workshop in aanraking te laten komen met Stampin’ Up!

Terwijl ik daar zo rond liep voelde ik dat ik ook kriebels in mijn vingers kreeg om weer aan de slag te gaan. De dag ervoor waren we immers terug gekomen van onze vakantie en ik had een week lang niets meer gemaakt. Afkickverschijnselen werden vermeden door lekker te genieten van mijn gezin en de zon maar nu wilde ik wel mijn knutselruimte in duiken.

Aan de slag

Op maandag was het eindelijk zo ver. De kinderen gingen naar school en toen ik mijn huishoudelijke taakjes in gang had gezet (man, wat heb je veel was na een weekje vakantie!) kon ik naar de kelder. Ik heb veel verschillende mixed media projecten gezien op de beurs en ik wilde graag die stijl eens proberen.

Mixed Media

Ik begon met Embossing Paste op een stuk Basic White kaartkarton. Toen deze droog was, bracht ik met water verdunde inkt aan. Het verliep al meteen niet zoals ik hoopte. Ach ja, gewoon laagjes toevoegen en dan zien we wel. Niet opgeven. Ik besloot dat ik met mijn nieuwe Winterwensen stempelset wilde werken. Door wat afgestempelde sneeuwvlokken toe te voegen, begon het al ergens op te lijken. Heel anders dan mijn normale kaarten. Ik stempelde een van de spreuken in een donkere, afgestemplde kleur op verschillende plekken en besloot dat ik ook maar wat spetters moest toevoegen. Voor mijn doen was het nu al heel erg mixed media, vond ik.

Winterwensen

Als hoofdafbeelding wilde ik een grote sneeuwvlok gebruiken. Hiervoor stempelde ik er 2 verschillende afbeeldingen uit Winterwensen en sneed ze uit met de bijpassende stansen. Om te zorgen dat het toch zou afsteken van al het blauw in de achtergrond, wilde ik een zilveren cirkel toevoegen. Door er nog 2 uit verschillende blauwtinten gesneden cirkels aan toe te voegen, werd het een passend kluster op de kaart. Mijn spreukje stempelde ik met VersaMark inkt op Balmy Blue kaartkarton en behandelde ik met zilveren embossing poeder. Op die manier werd het zilver van de cirkel herhaald.

Na wat twijfels besloot ik toch om de kaart wat kleiner te snijden en op een basiskaart van Pool Party kaartkarton te plakken. Deze kaart ligt zo ver buiten mijn comfortzone dat je hem waarschijnlijk niet eens zou herkennen als een kaart van mij. Toch was het geweldig om op deze manier te werken. Het voelde heel vrij en behoorlijk rommelig. Ik wil die vlekken achtergrond technieken wat vaker gaan oefenen en hopelijk zullen die van mij er in de toekomst dat meer uitzien als wat ik zag op de beurs.

Heb jij wel eens met mixed media technieken geëxperimenteerd? Hoe is jouw ervaring ermee? Laat het me weten in de comments.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice