Hallo Prulleke,

Weet je wat ik nou zo fijn vind aan werken met een schets? Het is zo makkelijk. Ik hoef alleen de aanwijzingen te volgen en het resultaat is altijd leuk. Bovendien is het maar een suggestie. Ik kan dingen altijd anders interpreteren, draaien, toevoegen of aanpassen. Soms is alleen het hebben van zo’n schets als uitgangspunt net het creatieve steuntje dat ik nodig heb.

Freshly Made Sketches

Er zijn talloze sites waar je verschillende schetsen en challenges kunt vinden om je creatief op gang te helpen. Vandaag heb ik een schets gebruikt van Freshly Made Sketches. De challenge liep tot eergisteren maar de schets blijft mooi. Wanneer je aan het zoeken bent naar een schets is het slim om ook wat oudere schetsen te bekijken. Wie weet wat daar nog voor inspiratieschatten zijn om te ontdekken. Hoe dan ook, de schets van vandaag is nummer 517. Het is een Clean & Simple kaartje met een aantal blokjes die wat verspringen richting de bovenkant van de kaart.

De speelse maar simpele aard van dit ontwerp trok me en ik besloot ook redelijk trouw te blijven aan het origineel.

Mijn interpretatie

Friendly Hello Bundel

Om te beginnen wist ik dat ik het Friendly Hello productpakket zou willen gebruiken. Deze bundel bestaat uit een stempelset en een pak coördinerend designpapier maar deze is niet te koop. Je kunt het uitsluitend bemachtigen door het te kiezen als je gratis kado bij een bestelling vanaf € 120,- tijdens Sale-a-bration. Deze actieperiode duurt tot 28 februari 2022. Het is een van de leukste tijden van het jaar omdat je niet alleen dit productpakket kunt kiezen. Er zijn nog 7 andere artikelen die je kunt kiezen als kadootje. En de meeste kun je al kiezen bij een bestelling vanaf € 60,-. Meer informatie hierover vind je op de Stampin’ Up! website.

Friendly Hello bundel, foto van Stampin’ Up!©2022

Basiskaart

Omdat ik wilde dat dit kaartje wat afstak van het kaartje dat ik vorige week deelde op mijn YouTube kanaal (toen gebruikte ik deze bundel om mijn kleurencombinatie inspiratiekaartje te maken) wilde ik deze keer een gekleurde basiskaart gebruiken. Uiteindelijk viel mijn oog op het Rich Razzleberry kaartkarton. Deze past heel mooi bij het designpapier. Het haalde de kleuren mooi op en zag er toch neutraal en niet overheersend uit. Als je deze kaart zou willen namaken en je wilt liever gebruik maken van een kleur kaartkarton dat wel in het papier zit, dan zijn mijn Cardstock pakketten misschien een slimme optie voor je. Je vindt ze in mijn winkel en zijn verkrijgbaar voor iedere actueel pak designpapier.

Afwijken

Op een paar punten ben ik toch een beetje afgeweken van de schets. In de eerste plaats door mijn kaart een kwartslag te draaien voor een landschapskaart. Op die manier paste mijn vierkantjes mooier op de kaart en kon je net wat meer van het designpapier zien dan als ik het had gehouden in de originele portretstijl. Mijn andere punt van afwijken was het toevoegen van een spreuk. Hiervoor heb ik wit embossingpoeder gebruikt zodat het mooi afstak van de donker paarse basiskaart.

YouTube

Het hele proces van het maken van deze kaart kun je terug zien in dit YouTube filmpje.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of jij ook wel eens gebruik maakt van een schets. Welke aanbieder van schetsen gebruik jij? Een specifieke site? Of zoek je gewoon iets op Pinterest? Heb je misschien wel eens meegedaan met een challenge of is dit de eerste keer dat je er iets van hoort? Laat het me weten in de opmerkingen onder dit bericht. Ik kijk er naar uit om van je te horen.

Dat was het voor vandaag.

Veel knutselplezier!

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice