Hallo Prulleke,

Iedere woensdagavond ben ik om 20:00 op Facebook te zien voor een Live uitzending. Iedere maand heb ik een aantal herhalende thema’s waar ik mee aan de slag ga. Gisteren was het thema Tic-Tac-Toe. Naast mijn eigen kaart laat ik ook foto’s zien van projecten van anderen. Het is altijd heel leuk om te zien dat de aanwijzingen op verschillende manieren geïnterpreteerd kunnen worden en dat er zo ontzettend veel creatief talent in de groep zit. De verschillende kleurencombinaties en gebruikte technieken zijn een inspiratiebron in hun eigen recht.

Tic-Tac-Toe

Voor het thema Tic-Tac-Toe verzin ik een bord met verschillende aanwijzingen. De bedoeling is dat je dan een winnende boter-kaas-en-eieren-lijn kiest en de corresponderende aanwijzingen verwerkt in jouw project. Naast de kaart die ik maak in de uitzending deel ik zoals ik al zei nog meer inspiratie. Doordat ik de opdracht aan het einde van de aflevering van de week ervoor deel, kunnen mijn kijkers ook meedoen. Ik heb van hun foto’s van hun geweldige projecten mogen ontvangen en deze gedeeld tijdens mijn Facebook Live uitzending nadat ik klaar was met knutselen.

Dit was de opdracht voor de Live uitzending van 22 maart 2023

Loveliest Layers Decorative Masks

Vorige week ben ik voor het eerst aan de slag gegaan met deze stencils. Ik heb toen het streepjes stencil gebruikt om een achtergrond te maken voor mijn kaart. Deze keer wilde ik de bloem gaan uittesten. Op deze manier had ik de eerste aanwijzing van mijn gekozen lijn (lijn 5: stencil of mask, ruitje, krullen of rollen) meteen te pakken. Om er meteen een schepje bovenop te doen heb ik het stencil gebruik op een stuk Design A Daydream dessinpapier. Ik koos hiervoor een vel in Petal Pink met een ruitjesmotief. De kleurencombinatie van mijn bloem had ik afgestemd op de achterkant van dat dessinpapier. Dat was een Blackberry Bliss achtergrond met Fresh Freesia bloemen. Ik koos voor een Rich Razzleberry bloem met Blackberry Bliss accenten en Pear Pizzazz bladeren met Granny Apple Green accenten. Het effect op het Designer Series Paper was ook prachtig. Dus wees niet bang om te proberen te stencillen op je dessinpapier.

Lijn 5

Mijn laatste aanwijzing was krullen of rollen. Hiervoor had ik de linkerboven- en rechteronderhoek bedacht. Daar hield ik al rekening mee toen ik mijn stencils vastplakte. Mocht het namelijk zo zijn geweest dat ik mijn papier scheurde bij het verwijderen van de washi-tape (wat niet het geval was) dan was het op een plek die ik weg zou rollen zodat je er niets van zou zien. Nadat ik de ene krul had gemaakt, leek het me leuk om een tweede krul toe te voegen. Dit deel ik door een tweede stukje dessinpapier achter het paneel te plakken en ook deze om te krullen. Het gaf een heel leuk effect.

Om de kaart af te maken heb ik de spreuk met goud geheatembost op wat Pear Pizzazz cardstock en hier een laagje Rich Razzleberry achter geplaatst voor ik het met (zwarte) mini Stampin’ Dimensionals op de kaart plakte. Het laatste dat ik toevoegde waren wat Pastel Adhesive Backed Sequins. Eerlijk gezegd ben ik er een beetje mee los gegaan, maar ik vind het resultaat wel echt leuk.

Andere kaarten

Doordat ik het bord met aanwijzingen al eerder had gedeeld, konden anderen foto’s aan me doorsturen van hun projecten. Deze kun je bekijken in een speciaal foto-album dat ik daarvoor heb aangemaakt op de Prulleke Facebook pagina. Het is een genot om deze kaarten samen te kunnen bekijken. Er waren best een aantal verschillende technieken gebruikt in de verschillende kaarten en het is heel leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je dezelfde lijn kiest van het bord.

Volgende keer

Heb jij ook zin om een keer mee te doen met een Facebook Live challenge? Dat kan. Volgende keer heb ik namelijk een Tegenstelling om mee aan de slag te gaan.

Regels

Wil je meedoen? Deze is wat anders dan anders. Ik heb besloten dat je kunt kiezen om OF één project te maken waarin je zowel groot als klein gebruikt OF twee projecten kunt maken met dezelfde producten waarbij je de ene maakt met thema groot en de andere met thema klein. Het is dus eigenlijk een manier om te laten zien dat je de spullen die je hebt op compleet tegenovergestelde manieren kunt gebruiken. Heb je je project (kaart, doos, 3D project, scrapbook layout….) klaar, stuur me dan een foto door en dan laat ik jouw creatie aan het einde van de uitzending zien.

Woensdag 29 maart ben ik om 20:00 u weer live op Facebook te zien. Hopelijk ben jij er bij.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice