Hallo Prulleke,

Iedere woensdagavond ben ik om 20:00 op Facebook te zien voor een Live uitzending. Iedere maand heb ik een aantal herhalende thema’s waar ik mee aan de slag ga. Gisteren was het thema Tegenstellingen. Een thema dat alleen voorkomt als er 5 woensdagen in de maand zijn. Naast mijn eigen kaart laat ik ook foto’s zien van projecten van anderen. Het is altijd heel leuk om te zien dat het thema op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden en dat er zo ontzettend veel creatief talent in de groep zit.

Tegenstellingen

Het thema Tegenstellingen komt een stuk minder vaak aan bod dan de andere thema’s. Het is dan ook best een ingewikkelde om te bedenken. De tegenstelling die ik voor deze keer had gekozen was groot/klein. Hiervoor kon je of groot en klein in één project gebruiken, of je kon 2 projecten maken met dezelfde producten waarvan 1 in het groot en 1 in het klein. Doordat ik de opdracht aan het einde van de aflevering van de week ervoor deel, kunnen mijn kijkers ook meedoen. Ik heb van hun 34 foto’s van hun geweldige projecten mogen ontvangen en deze gedeeld tijdens mijn Facebook Live uitzending nadat ik klaar was met knutselen.

Dit was de opdracht voor de Live uitzending van 29 maart 2023

Stippen en cirkels

De tegenstelling die ik had gekozen om te verwerken in mijn project waren kleine stippen en grote cirkels. Hiervoor stempelde ik met de Hand-Drawn Dots een achtergrond vol kleine stippen. Op een stuk Basic White cardstock stempelde ik mijn spreuk en afbeelding die ik selectief inkleurde en uitstanste met mijn cirkelstansen. Om te zorgen dat hij goed van de achtergrond afstak, stanste ik voor ieder van de cirkels nog een grotere maat uit wat Polished Pink cardstock. Ik gebruikte ook een laag Polished Pink tussen mijn gestippelde laag en mijn basiskaart. Om de kaart af te maken plakte ik nog een aantal Gossy Dots bij de spreuk.

Andere kaarten

Doordat ik het thema al eerder had gedeeld, konden anderen foto’s aan me doorsturen van hun projecten. Deze kun je bekijken in een speciaal foto-album dat ik daarvoor heb aangemaakt op de Prulleke Facebook pagina. Het is een genot om deze kaarten samen te kunnen bekijken. De ene maakte de tegenstelling heel ingewikkeld terwijl de ander een hele eenvoudige manier vond om groot en klein te verwerken.

Volgende keer

Heb jij ook zin om een keer mee te doen met een Facebook Live challenge? Dat kan. Volgende keer heb ik namelijk een CASE thema om mee aan de slag te gaan.

Regels

Wil je meedoen? Wanneer je een kaart CASE-t, neem je een voorbeeld en selecteert daaruit de onderdelen die jou aanspreken. Deze verwerk je vervolgens in jouw eigen project. Heb je je project (kaart, doos, 3D project, scrapbook layout….) klaar, stuur me dan een foto door en dan laat ik jouw creatie aan het einde van de uitzending zien.

Woensdag 4 april ben ik om 20:00 u weer live op Facebook te zien. Hopelijk ben jij er bij.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice