Hallo Prulleke,

Iedere woensdagavond ben ik om 20:00 op Facebook te zien voor een Live uitzending. Iedere maand heb ik een aantal herhalende thema’s waar ik mee aan de slag ga. Gisteren was het thema Layout.

Layout

De Layout is waarschijnlijk een van de minst ingewikkelde thema’s om uit te leggen. Ik maak een schets van een kaart en aan de hand van die schets maak je jouw project. Easy. De schets van deze week heb ik expres heel eenvoudig gehouden. Op die manier is er namelijk heel veel ruimte voor creatieve interpretatie. En die ruimte werd genomen! Ik heb foto’s van geweldige kaarten mogen ontvangen en deze gedeeld met de kijkers van mijn Facebook Live uitzending nadat ik klaar was met knutselen.

De schets voor de Facebook Live uitzending van 8 februari.

Sweet Citrus

Omdat ik dol ben op citrus vruchten wilde ik graag het Sweet Citrus productpakket gebruiken. Hiermee kun je stempelen, stansen en embossen. Zowel afzonderlijk als allemaal tegelijk. Ik vind de stempels zo gaaf omdat je er meerdere verschillende soorten fruit kunt maken. Ik houd van veelzijdigheid in mijn aankopen. De extra dimensie die je krijgt wanneer je de stempels gebruikt in combinatie met de 3d embossingfolder en stansjes is gewoon een kers op de taart.

Achtergrond

Toen ik eenmaal had besloten dat ik sinaasappels in de voorgrond wilde, was het makkelijker om te kiezen wat mijn achtergrond zou worden. Ik wilde namelijk veel contrast met het oranje van mijn fruit. Als je dan op de kleurencirkel kijkt, is blauw de complementaire kleur. Mijn driehoekjes wilde ik dan ook lichtblauw maken met een Ombre gemaakt met mijn Blending Brush en wat Pacific Point inkt. Daarna maskeerde ik de inkblend kant en stempelde ik de bloemetjes uit Sweet Citrus om mijn achtergrond te vormen. Daarna hoefde ik alleen mijn sinaasappels op te plakken en te versieren met wat blaadjes, bloemen en pailletten.

Andere kaarten

Doordat ik de layout al eerder had gedeeld, konden anderen foto’s aan me doorsturen van hun projecten. Deze kun je bekijken in een speciaal foto-album dat ik daarvoor heb aangemaakt op de Prulleke Facebook pagina. Ik mocht foto’s van 6 verschillende kaarten ontvangen. Het is een genot om deze kaarten samen te kunnen bekijken. Er zitten zo veel prachtige stukjes techniek en uitwerking in. De combinaties die gemaakt worden en de inspiratie die gedeeld wordt maakt dit een van mijn favoriete onderdelen van de Facebook Live uitzending.

Volgende keer

Heb jij ook zin om een keer mee te doen met een Facebook Live challenge? Dat kan. Volgende keer heb ik namelijk een kleurencombinatie om mee aan de slag te gaan.

Deze kleurencombinatie is afkomstig uit de Enjoy the Adventure Memories & More producten

Regels

Wil je meedoen? Dan moet je wel weten wat de regels zijn. Gebruik de vier kleuren van de kleurencombinatie om jouw creatie te maken. Je mag geen andere kleuren toevoegen en geen kleuren weglaten. Het enige dat je mag toevoegen is zwart, wit, vanille en/of metallics. Dit vind ik allemaal onder neutralen vallen. Heb je een bepaalde kleur niet? Kies dan een vervangende kleur die er zo dicht mogelijk bij zit. Wees gerust: er komt geen stempelpolitie. Heb je je project (kaart, doos, 3D project, scrapbook layout….) klaar, stuur me dan een foto door en dan laat ik jouw creatie aan het einde van de uitzending zien.

Woensdag 15 februari ben ik om 20:00 u weer live op Facebook te zien. Hopelijk ben jij er bij.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice