Hallo Prulleke,

Iedere woensdagavond ben ik om 20:00 op Facebook te zien voor een Live uitzending. Iedere maand heb ik een aantal herhalende thema’s waar ik mee aan de slag ga. Gisteren was het thema CASE.

CASE

Wanneer je een kaart CASE-t, neem je een voorbeeld en selecteert daaruit de onderdelen die jou aanspreken. Deze verwerk je vervolgens in jouw eigen project. Naast de kaart die ik maak in de uitzending deel ik nog meer inspiratie. Doordat ik het thema en voorbeeld aan het einde van de aflevering van de week ervoor deel, kunnen mijn kijkers ook meedoen. Ik heb van hun foto’s van hun geweldige projecten mogen ontvangen en deze gedeeld tijdens mijn Facebook Live uitzending nadat ik klaar was met knutselen.

Het originele voorbeeld dat we hebben geCASEd.

Enjoy The Adventure Memories & More

Ik wilde deze keer iets heel anders gebruiken. Van de week deelde ik een vrouwelijke kaart waarvan ik een mannelijke variant had gemaakt dus nu wilde ik dat andersom proberen. Aangezien ik geen bloemetjes wilde gebruiken, begon ik te neuzen door de Enjoy The Adventure Memories & More kaartjes. Deze zijn niet alleen ideaal om je fotoalbums mee te versieren, je kunt er ook hele leuke kaarten mee maken. Mijn ook viel op een van de spraakballonstickers en van daar begon het balletje te rollen.

Kluster van laagjes in het midden van mijn kaart.

Achtergrond

In de achtergrond van het voorbeeld, waren Argyle ruitjes verwerkt. Deze stansen heb ik echter niet en daarom besloot ik creatief te doen en de Blossoming Happiness stansen te gebruiken om een patroon in het papier te stansen in plaats van stansen aan te brengen op mijn papier. Omdat ik mijn achtergrond cardstock nogal saai vond als uni stuk besloot ik daarop te stempelen met de Hand-Drawn Dots achtergrond stempel. Dat maakte het verschil! Na het toevoegen van wat stickers als sierelementen was mijn simpele kaartje af.

Andere kaarten

Doordat ik de layout al eerder had gedeeld, konden anderen foto’s aan me doorsturen van hun projecten. Deze kun je bekijken in een speciaal foto-album dat ik daarvoor heb aangemaakt op de Prulleke Facebook pagina. Hier zie je overigens 1 foto meer dan tijdens de Live uitzending omdat ik er één over het hoofd had gezien. (Sorry, Eva Louman.) Het is een genot om deze kaarten samen te kunnen bekijken. Er zitten zo veel prachtige stukjes techniek en uitwerking in. De combinaties die gemaakt worden en de inspiratie die gedeeld wordt maakt dit een van mijn favoriete onderdelen van de Facebook Live uitzending.

Volgende keer

Heb jij ook zin om een keer mee te doen met een Facebook Live challenge? Dat kan. Volgende keer heb ik namelijk een Layout om mee aan de slag te gaan.

Regels

Wil je meedoen? Dan moet je wel weten wat de regels zijn. Gelukkig zijn die heel eenvoudig. Gebruik de layout voor je project. Je mag hem draaien, kantelen, spiegelen of zo laten. Als maar te herkennen is dat dit je uitgangspunt is. Heb je je project (kaart, doos, 3D project, scrapbook layout….) klaar, stuur me dan een foto door en dan laat ik jouw creatie aan het einde van de uitzending zien.

Woensdag 8 maart ben ik om 20:00 u weer live op Facebook te zien. Hopelijk ben jij er bij.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice