Hallo Prulleke,

Gisteren mochten de kijkers van de Facebook Live bepalen wat ik moest maken. Een van de terugkerende thema’s voor mijn wekelijkse Facebook Live uitzendingen is namelijk een poll project. Hierbij stel ik meerkeuze vragen aan de kijkers. Zij kunnen vervolgens stemmen waar hun voorkeur naar uit gaat en het antwoord met de meeste stemmen, zal ik dan ook toepassen.

Vragen

Voor ik echt kan gaan knutselen moet ik natuurlijk al de eerste vragen stellen. Hieronder zie je de vragen en de gekozen antwoorden:

V: Welke oriëntatie zal ik de kaart geven? Portret of Landschap
A: Landschap

V: Welke diertje zal ik op de kaart gebruiken? Pinguïn of nijlpaard
A: Nijlpaardje

V: Waarmee zal ik het nijlpaardje kleuren? Stampin’ Blends Markers of Watercolor Pencils en een Blender Pen
A: Watercolor Pencils en een Blender Pen

V: Met welk designpapier zal ik de kaart maken? He’s The Man of Hues of Happiness
A: Hues of Happiness

Mijn kaartje

En daarmee was het tijd om te beginnen. Omdat de dames hadden gekozen voor Watercolor Pencils om mijn afbeelding mee te kleuren besloot ik met StazOn inkt te stempelen op aquarel papier. Op die manier kon ik net wat beter werken met de Blender Pens. Wanneer je die namelijk op bijvoorbeeld Basic White papier gebruikt dan gaat het pillen. Ook is StazOn beter dan Memento in dit geval omdat deze inkt niet gaat vloeien als het nat wordt.

Ik stanste mijn nijlpaard die afkomstig is uit de Sale-a-bration set Hippest Hippo’s uit met de Christmas Labels stansen. Dit is een terugkerend item uit de Mini Catalogus van vorig jaar en ik ben daar heel blij mee. De labelvormen in deze set passen bijna overal bij en omdat er zo veel verschillende maten in zitten kun je ze ook heel leuk combineren. Mijn nijlpaardje kleurde ik trouwens met kleuren die ook voorkomen in het Hues of Happiness papier: Balmy Blue, Flirty Flamingo, Melon Mambo, Granny Apple Green en Night of Navy. Door kleuren uit het designpapier te gebruiken zorg je er voor dat het een samenhorig beeld geeft.

In de achtergrond wilde ik de strookjes designpapier gebruiken. Deze sneed ik op 3 x 12,85 cm en op 3,5 x 13,85 cm. Omdat de witte basiskaart nog steeds erg wit voelde, stelde ik weer een vraag aan de kijkers.

V: Waarmee zal ik de achtergrond verder vullen? Inkblend vlekken of spetters
A: Spetters

Het antwoord op deze vraag was niet echt een verrassing. Ik heb al vaker laten weten dat ik geen fan ben van onvoorspelbare dingen dus spetteren is lichtelijk buiten mijn comfort zone. Maar als er wordt gestemd op spetteren moet ik dat ook doen. Gelukkig viel het mee en heb ik er zelfs nog met een tweede kleur doorheen gespetterd. Toen restte nog 1 vraag:

V: Welke embellishment zal ik gebruiken op de kaart? Glossy Dots Assortment of Fun Flower Resin Shapes
A: Glossy Dots Assortment

Het grappige met dit soort bling steentjes is dat ik altijd rustig begin maar dan neig door te slaan en er steeds meer toe te voegen. Ik wist me op tijd af te remmen en had een beschaafde hoeveelheid glitter op mijn kaart.

In tegenstelling tot andere thema’s, is dit echt een interactief thema waarbij de kijkers meedoen tijdens de uitzending. Voor andere thema’s kondig ik vooraf al een aanwijzing of zo aan waar de kijkers zelf mee aan de slag kunnen gaan. Zo deelde ik aan het einde van deze uitzending de kleurencombinatie voor volgende week.

Kleurencombinatie

Vroeger heb ik een tijd iedere maand een kleurencombinatie gedeeld. Ik gebruikte vervolgens die combinatie om iedere week een andere kaart te maken. Op mijn Pinterestbord kun je hier nog verschillende combinaties van terugvinden. Ook zie je de voorbeelden van anderen die dezelfde combinatie gebruikte. Omdat ik nu zo’n enthousiaste groep kijkers heb die zelf ook graag mee knutselen, leek het me leuk om dit thema nieuw leven in te blazen. De eerste combinatie voor de Facebook Live uitzendingen is deze:

Crushed Curry, So Saffron, Pacific Point en Balmy Blue

Spelregels

Voel jij je nu ook geïnspireerd om aan de slag te gaan met deze kleuren? Leuk! Ik vraag je natuurlijk wel om je te houden aan een aantal spelregels:

  • Gebruik zo veel mogelijk actueel Stampin’ Up! materiaal. Het hoeft niet nieuw te zijn, maar als iemand wil namaken wat jij hebt gecreëerd, dan is het wel zo fijn als ze de producten nog kunnen bestellen.
  • De kleurencombinatie mag aangevuld worden met de basics (zwart, wit en vanille) maar het is niet de bedoeling om andere kleuren toe te voegen of weg te laten. Witte vellum, metallics en bling mogen natuurlijk ook toegevoegd worden. Deze vallen voor mij ook onder de basics.

Meedoen

Wil je de uitzending van 13 juli terugzien? Dat kan op de Prulleke Facebook pagina. Maak jij ook een kaart met de kleurencombinatie voor volgende week? Ik zou graag zien hoe jouw resultaat er uit ziet. Stuur me een foto en ik zal hem aan het eind van de aflevering met iedereen delen. Heb je nog Stampin’ Up! producten nodig voor je aan de slag kunt? Daar help ik je, als onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice graag bij. Je kunt je bestelling zelfstandig plaatsen via mijn webshop. Hierbij is het slim om de gastvrouwcode te gebruiken. Mocht je het allemaal een beetje ingewikkeld vinden met techniek, dan kun je me ook een mailtje sturen met je bestelling (artikelnummers en omschrijving) en dan help ik je graag op die manier verder.

Volgende week ben ik om 20:00 u weer op Facebook Live te zien. Heb je zin om te kijken? Leuk, je bent van harte welkom.

Hopelijk tot dan en tot die tijd….

Veel knutselplezier,

Liefs

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice