Hallo Prulleke,

Vandaag deel ik wat projecten die ik gemaakt heb voor de Catalogue Launch Party met een set die eerlijk gezegd niet mijn favoriet is. Het is een set die we hebben gekregen bij deelname van een Stampin’ Up! evenement toen deze net uit kwam. Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken en ik wil niet ondankbaar overkomen. Daarom greep ik de set aan en zie het als kans om mijn creatieve grenzen te verleggen. Het is immers een regel van mij om geen ongebruikte stempels in mijn collectie te hebben. Alles is er om gebruikt te worden en zo ook de Enjoy The Moments stempelset.

Enjoy The Moments stempelset, foto van Stampin’ Up!

Spreuken

Een van de dingen die ik leuk vind aan deze set zijn de spreuken. Het font is mooi en er zit een mix in van wat ongebruikelijke en veel voorkomende spreuken. Om de focus op wat te leggen dat ik leuker vind dan deze stempelset, besloot ik dat techniek een goede aanvulling zou zijn. In de catalogus wordt de set gebruikt met de Blending Brushes en dat is dan ook mijn uitgangspunt voor mijn kaarten geworden.

Herhalen

Mijn eerste kaart heb ik gemaakt door de spreuk Enjoy the Moment ook herhaaldelijk in de achtergrond te stempelen. Hiervoor gebruikte ik de afstempel techniek om de woorden wat meer te laten versmelten met de achtergrond waardoor ze meer op een structuur lijken dan op een leesbare tekst. Daaroverheen stempelde ik de Happy Birthday spreuk één keer, op volle kracht. Met de Blending Brushes ben ik vervolgens de inkt gaan aanbrengen in dezelfde kleuren als mijn gestempelde woorden. De Blending Brushes zijn redelijk nieuw in het Stampin’ Up! assortiment. Het zijn hele zachte borstels die in een setje van 3 worden verkocht. Ze zijn ideaal om een zachte overgang te maken op je kaartkarton. Dat kan een overgang zijn van kleur naar geen kleur of van de ene kleur overgaand in een andere kleur. De blending brushes staan in de catalogus op blz 129. Om de kaart wat te versieren heb ik een stukje van het Denim Ribbon bevestigd met een strikje van Linnen Thread er omheen.

Blenden

Mijn volgende voorbeeld van een inkblend kaart laat zien hoe je vanaf de zijkant kleur kunt aanbrengen. Ik ben onder begonnen met Cajun Craze en vanaf de bovenkant met Cinnamon Cider. De stempels van de zaadjes en helicoptertjes heb ik met Crumb Cake en Early Espresso inkt gestempeld. Ik heb op een apart strookje wat Just Jade geblend en er met Misty Moonlight de ‘Good Things Are Worth Waiting For’ spreuk op gestempeld. Ook hier heb ik weer een strikje van Linnen Thread gebruikt. Door de kleuren allemaal vanaf dezelfde kant te blenden tot aan wit ontstaat een rustige samenhang.

Resist

Tenslotte heb ik nog een kaart met een techniekje. Hier heb ik namelijk eerst de afbeeldingen gestempeld met VersaMark inkt. Dat is een speciale plakkerige transparant inkt waar ik vervolgens wit embossing poeder overheen heb gestrooid. Als je dat daarna smelt en je brengt daaroverheen inkt aan, dan neemt de embossing de kleur niet op. Zo krijg je dus een heel mooi zacht effect. De kleuren die ik heb gebruikt om te mengen zijn Just Jade, Cinnamon Cider, Cajun Craze, Crumb Cake en Misty Moonlight. Ik heb de kaart afgemaakt met een stukje Just Jade en Cinnamon Cider kaartkarton en een Crumb Cake labeltje dat ik heb uitgestanst met de Hippo & Friends stansen. Enjoy The Moment is met Early Espresso gestempeld en ik heb weer gebruik gemaakt van Denim lint en linnen thread om het af te maken.

Hoewel deze stempelset eigenlijk niet mijn favoriet is, vind ik de kaarten wel heel leuk gelukt. Ik ben blij met het resultaat en vooral de kleurencombinatie blijft me aanspreken.

Heb jij wel eens een stempelset gekregen waar je niet dol op was? Heb je hem toch gebruikt? En zo ja, hoe? Ook ben ik benieuw of jouw mening over de stempelset is veranderd nadat je hem gebruikt had. Laat het maar weten in de comments. Ik kijk er naar uit te horen hoe je ervaring was.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice