Hallo Prulleke,

De Memories & More lijn van Stampin’ Up! bestaat uit een aantal verschillende producten die je heel mooi kunt combineren. Van origine zijn de kaartjes bedacht om te gebruiken in combinatie met de Pocket Page Protectors om zo op een snelle, makkelijke manier je fotoalbum kunt samenstellen. Hierbij kun je je verhaal bij de foto’s vertellen en versieren op een manier die bij je past. Het ‘More’ aspect blijkt uit de overige producten. Zo zijn er ook Kaarten met Enveloppen. Deze zijn verkrijgbaar in een witte, blanco variant maar ook in een kleurrijke versierde variant. Deze bevat dezelfde kleuren als de kaartjes waardoor je ze eenvoudig met elkaar kunt combineren om kaarten mee te maken. En dat, mijn lieve lezer, is precies wat ik er mee heb gedaan.

Kaart 1: Hello There

Mijn eerste kaartje maakte ik met de groen/blauwe basiskaart. Hier koos ik het gestreepte kaartje bij en een kaart met een spreuk. Aangezien het mij leuk leek om alleen de spreuk te gebruiken, sneed ik deze uit met mijn cirkelstansen. Ook vond ik in mijn restjes map een perfecte gestikte rechthoek in Basic Black. Deze bleek ideaal om de twee lichte laagjes te scheiden en het zwart nog een keer terug te laten komen. Om de kaart verder te versieren strikjes ik een stuk Coastal Cabana touw uit de Three Twine Combo Pack dat ik met een plakpuntje bij de spreuk plakte. Een paar Glossy Dots in licht blauw maken de kaart af.

Kaart 2: Happy Heart

Voor mijn tweede kaart wilde ik ook wat stempels toevoegen. Ik koos mijn basiskaart en zocht in mijn verzameling naar wat stempels waarvan ik dacht dat ze er leuk bij zouden kunnen worden gebruikt. Ik eindigde op Hello Beautiful voor de vlekken en veeg en Biggest Wish voor de kleine +-jes. De kleuren die ik gebruikte trok ik uit de kleurencombinatie van de Enjoy The Adventure producten: Balmy Blue, Petal Pink en Mango Melody. Om nog wat diepte toe te voegen, koos ik er voor om de kaart te matten op een stuk Mint Macaron cardstock. De kaart maakte ik af met Champagne Rhinestone Basic Jewels.

Kaart 3: Friend like you

Kaartje 3 wilde ik zo veel mogelijk maken met alleen de producten uit de Memories & More lijn. De spreuk en bloem zijn afkomstig van twee verschillende kaartjes. Ik heb ze gewoon met mijn Paper Snips Scissors uitgeknipt. Ik heb wel een stukje Mango Melody cardstock toegevoegd voor contrast. De overige afbeeldingen zijn stickers uit het Memories & More Card Pack. De zwarte dotjes zijn eigenlijk de 2022-2024 In Color Matte Decorative Dots. Deze waren Orchid Oasis van kleur maar met mijn zwarte Stampin’ Blends Marker, kon ik er snel zwarte stippen van maken.

Kaart 4: Thinking of you

Dit is weer een kaart waarbij ik maar heel weinig heb toegevoegd. In dit geval alleen een stuk Basic Black cardstock. Ik heb de kaart met de spreuk hiervoor wat kleiner gesneden zodat de zwarte laag er mooi achter zou liggen. De kaart is verder versierd met de stickers uit het card pack. Het hartje heb ik met een mini Stampin’ Dimensional opgeplakt. De rest is plat gelijmd.

Ik hoop dat ik duidelijk heb kunnen maken hoe veel er mogelijk is met deze leuke set kaarten. Momenteel zijn ze afgeprijsd omdat ze op de uitlooplijst gaan. Vrees niet, in de nieuwe jaarcatalogus staan straks nieuwe Memories & More producten dus je kunt deze technieken straks ook toepassen met nieuwe materialen.

Namaken

Wil jij een van deze kaarten nu namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg wat ik heb gedaan voor ieder van de vier kaarten. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Denk er aant om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice