Hallo Prulleke,

Vandaag deel ik opnieuw wat projecten van de Catalogue Launch Party van 29 mei j.l. Deze keer zijn het mijn voorbeelden van de Simply Succulents stempels en Potted Succulents stansen. Deze producten staan op bladzijde 35 van de nieuwe jaar catalogus maar deze zijn alleen vandaag nog met 10% korting als bundle te krijgen. Vanaf morgen is de Mini Catalogus niet meer geldig is en dan zijn de artikelen alleen nog los te verkrijgen.

Simply Succulents stempelset

Als ik eerlijk ben, ben ik een beetje obsessed met de stansen. Die zijn wel zo leuk. Maar eerst zal ik wat vertellen over de stempels. Als je me een beetje kent dan weet je dat ik dol ben op cactussen en vetplantjes. Deze set heeft een grote stempel met verschillende vetplanten en nog een paar kleinere aanvullende vetplanten. Daarnaast zit er nog een potje of emmertje in en 4 verschillende spreuken. Je kunt de stempels perfect met elkaar combineren om grotere combinaties te maken of juist alleen een kleine vetplant gebruiken als detail.

Vetplanten

In mijn eerste voorbeeld heb ik een hele volle pot met vetplantjes gemaakt. Ik heb de grote stempel eerst rechtstreeks op mijn basiskaart gestempeld en gekleurd met de aquarel potloden en daarna heb ik dezelfde grote vetplanten nogmaals gestempeld en uitgesneden met de coördinerende stans. Deze plantjes zijn gekleurd met Stampin’ Blends alcohol stiften. Ik heb voor deze kaart Soft Succulent, Granny Apple Green, Old Olive en Mint Macaron gebruikt en op de puntjes een beetje light Flirty Flamingo. Het potje is gekleurd met Mint Macaron en Pool Party. Het spreukje is gestempeld met Flirty Flamingo en uitgestansd met 1 van de 4 geweldige labelstansen uit de set. Ik ben dol op het stikseldetail van deze stansen. Het geeft zo veel meer aan een simpel stansje.

Potted Succulents stansen

Nu ziten er nog een paar aanvullende stansjes in de Potted Succulents stansen set die je vetplantjes compositie kunnen aanvullen maar verre weg de gaafste stans uit deze set is de grote achtergrond stans.

Hier heb ik hem eenvoudig uit wit kaartkarton gesneden en op een wit kaartkarton geplakt om mijn achtergrond te vormen. Nu kun je op verschillende manieren je kaartkarton met zo veel detail opplakken maar waar ik voor heb gekozen was om een blopje Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) op mijn Silicone mat te doen en het vervolgens met een make up sponsjes aan te brengen op mijn stans. Er blijft namelijk niets plakken aan de silicone mat waardoor je hem daarna eenvoudig kunt afspoelen onder de kraan.

Stencil

Je kunt van die grote stans ook een stencil maken. Hier heb ik hem uitgesneden uit wat rest verpakkingsmateriaal en ik heb het voor deze kaart als stencil gebruikt met mijn blending brushes. Je zou er zo ook embossing pasta door kunnen doen en er meer diepte aan kunnen geven. De kaart is afgemaakt met de kleine bloemen die ik heb gekleurd met de Blends en hebt uitgestand. Het potje is gekleurd met Flirty Flamingo en ook uitgestanst. De spreuk is gestempeld met Soft Succulent inkt en de Flirty Flamingo kaartkarton strookjes aan de boven en onderkant van de achtergrond maken de kaart af.

Indruk

Een andere manier om je stans te gebruiken is door er een indruk mee te maken. Je maakt je sandwich van Stampin’ Cut & Emboss Machineplaten zoals je zou doen voor een embossing folder maar gebruikt dan een stans en een foam matje om het door je apparaat te halen. Later dit jaar komt de Impressions mat uit van Stampin’ Up! maar tot die tijd is dit een prima alternatief. Het resultaat is een mooie diepe indruk in je papier.  Ik heb hier de kaart een beetje bijgesneden zodat deze beter past bij de afmeting van de stans en ik heb er een potje met wat vetplantjes op gemaakt. Hier heb ik de vetplantjes aangevuld met 2 van de extra stansen om wat diepte te maken.

Mozaïeken

Mijn laatste voorbeeld met deze set vergt een beetje extra tijd. Hier heb ik een paper piecing techniek gebruikt om de vetplanten wat kleur te geven met restjes kaartkarton. Ik heb het voor deze kaart zo gedaan dat je duidelijk 3 verschillende planten kunt onderscheiden maar je kunt er ook een hele kleurrijke mozaiek van maken. Wat jij wilt.

De mogelijkheden met deze bundle zijn eindeloos. Je kunt er zo ontzettend veel technieken mee uitproberen, spelen met diepte, vormen en lijnen. Ik ben nog lang niet uitgespeeld. Een ander voordeel van deze set is dat de spreuken heel bruikbaar zijn en geschikt zijn voor mannen en vrouwen. Zeker als je al wat meer ervaring hebt met kaarten maken en verschillende technieken is de Simply Succulent bundle een geweldige toevoeging aan iedere knutselkamer. Voor beginners is deze set misschien een beetje overweldigend hoewel je hem ook simpel kunt gebruiken met wat basis masking technieken. Ik zal zeker het komende jaar nog veel voorbeelden delen met deze prachtige stempels en stansen.

Bundle korting

Wil jij ook op de valreep gebruik maken van de 10% bundle korting van dit productpakket? Bestel dan vandaag nog de Simply Succulents bundle (art.nr. 156264) want morgen ben je te laat en zijn de stempels en stansen alleen nog als losse artikelen te verkrijgen. Je kunt je bestelling rechtstreeks plaatsen in de webshop of per mail doorgeven aan leonie@prulleke.nl.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan kun je die ook mailen naar dat e-mailadres.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice