Hallo Prulleke,

Vandaag heb ik een kaartje voor je die een hoop van de struikelblokken in een keer voor je weghaalt. Het is een snel kaartje, je hebt er weinig materialen voor nodig, hij is geschikt voor alle leeftijden en voor mannen en vrouwen. Ben je al benieuwd?

Beginnen

Een van de moeilijkste dingen van het creatieve proces is weten waar je kunt beginnen. Gelukkig zijn hiervoor allerlei hulpmiddelen ter beschikking. Denk bijvoorbeeld aan challenges, schetsen en natuurlijk onze Stampin’ Up! publicaties. Zo komt het idee voor mijn kaartje van vandaag uit de januari-juni mini catalogus. Op bladzijde 54 vind je een kaartje met een mat van gevlochten reepjes. Een superleuk en makkelijke techniek die meteen een interessante achtergrond geeft.

Foto van Stampin’ Up!

Restjes

Het tweede probleem dat je met dit kaartje oplost is een antwoord op de vraag: wat moet ik toch doen met al mijn restjes papier? Restjes papier zijn een geweldig uitgangspunt voor een creatief project. Je kunt ze gewoon opplakken om een achtergrond mee te maken voor je volledige kaart of juist als aandachtstrekker. Je kunt ze recht, diagonaal of schots en scheef opplakken. Netjes tegen elkaar aan, met tussenruimtes of juist overlappend. Eigenlijk vormen reepjes kaartkarton en designpapier een perfect uitgangspunt voor elke kaart. In dit geval heb ik besloten ze te verwerken door ze te vlechten zoals in de kaart die ik hierboven al noemde. De reepjes Ornate Garden designpapier in mijn restjesbak waren al van verschillende breedtes dus lag het voor de hand om er een onregelmatige mat van te maken. Door reepjes uit hetzelfde dsp-pak te gebruiken past alles mooi bij elkaar en wordt zowel de voorkant als de achterkant van de gevlochten mat een mooie combinatie.

Versieren

Nu we een leuke achtergrond hebben, heeft de kaart niet veel extra’s meer nodig. De spreuk stempel je op een rest stukje kaartkarton en pons je uit met een label pons. In dit geval was dat de Rectangular Postage Stamp pons en de Liefs spreuk van Pluk De Dag. Daar komt ook de de margriet uit die ik 3 keer stempelde en uitponste met de Medium Daisy pons. Stempelen en ponsen zijn snelle, makkelijke technieken die ideaal zijn voor beginners. Je zou alles met simpel zwart kunnen stempelen en dan zou het er ook mooi uit zien maar hier heb ik Mint Macaron gebruikt voor de spreuk en Bumblebee voor de bloem.

Lint

Lint is een van die embellishments die we vaak wel mooi vinden maar niet goed weten hoe of waar we ze moeten toevoegen. In dit geval was een klein strikje van Cinnamon Cider lint een perfect detail om de kleuren van het papier uit de achtergrond op te halen. Voor een mannelijkere look had je ook kunnen kiezen voor een simpele knoop in het lint in plaats van het strikje.

Opgelost

Dus je hebt met deze kaart de volgenden problemen opgelost:

  • Inspiratie gevonden
  • Restjes papier opgemaakt
  • Eenvoudige versiering gebruikt
  • Relatief weinig benodigde materialen
  • Toevoegen van een lint-accent
  • Een kaart voor een brede doelgroep
  • Een kaart voor iedere gelegenheid

Heb jij nog uitdagingen waar je tegenaan loopt als je wilt knutselen? Laat het me weten zodat ik je op weg kan helpen.

Heb je producten nodig om zelf aan de slag te gaan, dan wil ik je ook graag verder helpen. Je kunt je bestelling plaatsen via mijn webshop of door een mail te sturen naar leonie@prulleke.nl. Ik verzorg je order graag voor je en wil je met plezier voorzien van meer tips en informatie. Vergeet daarom ook niet om je aan te melden voor mijn nieuwsflits. De link vind je in de zijbalk. Op die manier blijf je goed op de hoogte houden van alle acties, informatie en inspiratie.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice