Hallo Prulleke,

Vandaag heb ik de kaart voor je die hoort bij mijn filmpje van woensdag 2 december. Zoals je wellicht weet probeer ik iedere dinsdag en vrijdag een nieuw filmpje te uploaden op mijn Prulleke Creaties YouTube-kanaal maar gisteren is dat door verschillende omstandigheden niet gelukt. Ook het schrijven van de bijbehorende blogpost is dus een dagje later dan normaal. Desalniettemin is het nu toch allemaal gelukt en kun je nu rustig lezen hoe dit kaartje tot stand is gekomen.

CAS(E) This Sketch #399

Sinds kort volg ik een aantal verschillende challenge-blogs om mij creatief wat op gang te helpen. Ik vind het fijne aan die blogs dat ze verschillende soorten creatieve promts geven om het ontwerpproces te beginnen. Zo zijn er schetsen, kleurencombinaties, prompts of inspiratiefoto’s. De challenge-blog die ik vandaag gebruikte geeft iedere week of soms om de andere week een nieuwe schets die als uitgangspunt dient te worden gebruikt voor je inzending. Hoe je de schets verder interpreteert is aan jou. Zie je verschillende lagen kaartkarton of designpapier? Waar wordt gestempeld? En is dat een afbeelding, een spreuk of een stans? Om nog maar te zwijgen over alle finishing touches om uit te kiezen. Daarnaast kun je de schets altijd kantelen, op z’n kop gebruiken of spiegelen. Het is dus echt alleen een uitgangspunt om je op weg te helpen. Voor de kaart van vandaag gebruikte ik layout #399 en die zag er zo uit.

CAS(E) this sketch #399

Materialen

Nadat ik een schets heb gekozen om te gebruiken, kijk ik eerst wat voor soort kaart ik wil maken. In dit geval kon ik wel een verjaardagskaart voor een man gebruiken dus koos ik welke producten ik zou willen gebruiken om de layout tot leven te brengen. De Hippo Happiness stempelset leek me prima voor een verjaardagskaart en door het strikje te gebruiken als een vlinderdasje zou het een perfect mannenaccessoire zijn. Dan nog de kleuren. Om me daar bij te helpen zoek ik graag inspiratie in de prachtige combinaties van het designpapier van Stampin’ Up! Het Artistry Blooms designpapier geeft een hele feestelijke vibe met alle vrolijke kleurtjes en daarom koos ik een stuk met wat koelere tinten en daar trok ik de kleuren uit om mee te stempelen.

Voorbereidingen

Nu ik alle onderdelen had bepaald was het tijd om wat laatste voorbereidingen te treffen. Persoonlijk vind ik het soms moeilijk om de kleine Hippo Happiness stempels goed uit te lijnen. Hoewel het helpt dat ze fotopolymeer zijn en je er dus doorheen kunt kijken, vind ik het heel handig om een Stamperatus te gebruiken. Zeker om dat ik de platen er uit kan halen en aan twee kanten kan laten scharnieren. Nu kan ik veel eenvoudiger mijn stempels uitlijnen en meteen een keer proefstempelen hoe mijn kleurencombinatie er uit zien. En dan is het tijd voor licht, camera en actie:

Filmen

Omdat ik inspiratie wil bieden op verschillende manieren maak ik ook regelmatig een filmpje. Meestal neem ik de eerste minuut meerdere keren op omdat ik begin te brabbelen, stuntel of iets vergeet maar als ik eenmaal in mijn flow zit, maak ik het kaartje ook zo af. Foutjes maken hoort er soms bij en ook van gedachten veranderen is niet ongekend in mijn filmpjes. Zo had ik in deze video de onderdelen klaar toen ik besloot dat ik nog iets miste. Ik vertelde mijn twijfels en mijn plan en klapte in mijn handen. Dat is altijd een makkelijke manier waarop ik een break kan maken. Ik kan vervolgens de camera uitzetten, wat proberen, bedenken, voorwerken en terugkomen. En zo ging dat nu ook.

Afmaken

Omdat de achtergrond nogal plat en saai was leek het me leuk wat reliëf toe te voegen met behulp van een embossingfolder. Mijn Stampin’ Cut & Embossing Machine (voortaan SCEM) is net te hoog om in beeld te brengen en daarom doe ik dat altijd buiten beeld. Het is steeds verbazingwekkend om te zien hoeveel impact het heeft om wat relief toe te voegen aan de achtergrond. Ik startte de video weer en maakte de kaart af door alles op te plakken en te versieren met de Pretty Peacock pailletten uit het Woven Threads pakket. Daarna hoefde ik alleen mijn intro en outtro op te nemen (wat meestal ook maar 126 takes kost) en alles te monteren.

Foto’s

Uiteraard is met het maken van een filmpje en een blogbericht nog niet alles klaar. Ik heb ook foto’s nodig, een productlijst en posts op social media om alles te promoten. Met wat geluk krijg ik dat ook allemaal af vandaag en dan kan ik later vanmiddag het hele proces weer opnieuw beginnen voor het filmpje van vrijdag.

Hopelijk neem je dan weer een kijkje op mijn blog en YouTube kanaal. tot die tijd:

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice