Hallo Prulleke,

De catalogi van Stampin’ Up! staan niet alleen vol met schitterende stempelset, prachtig papier en verrassende versiersels er staan ook honderden projecten in die gemaakt zijn door het getalenteerde team aan ontwerpers. Deze projecten hebben net zo veel als doel je te inspireren als je over te halen tot een aankoop. Het leuke is dat je deze geweldige voorbeelden ook kunt CASE-en. Dat is de afkorting voor Copy And Share Everything. Zolang je eer geeft aan de bron van je inspiratie mag je kaarten, dozen en tasjes namaken. Dat kan zijn dat je ze een-op-een namaakt of dat je bepaalde delen gebruikt als inspiratie.

Origineel

Voor mijn YouTube filmpje van vandaag heb ik een kaart uit de juli-december mini catalogus geCASEd. Je vindt hem op pagina 27. Het is het kaartje dat rechtsboven staat met alle hulstblaadjes. Ik vond het idee om het Shimmer Vellum zo te gebruiken zo leuk, dat ik dat wilde gebruiken. Mijn grootste aanpassing aan het ontwerp is dat ik geen kerstkaart wilde maken. Hoewel ik er wel voor koos om een kerstbundle te gebruiken.

Inspiratie foto van pagina 27 juli-december mini catalogus, foto van Stampin’ Up!©2021

Shimmer Vellum

Hetgeen dat me het meest aansprak aan dit kaartje waren de Shimmer Vellum hulstblaadjes in de achtergrond. Hoewel ik geen kerstkaartje wilde maken, wilde ik wel de textuur nabootsen die zo ontstond. Ik koos daarom voor de sterretjes uit de Christmas Cheer stansenset. Deze sneed ik meerdere malen uit wat Pale Papaya Shimmer Vellum. Net zoals in het voorbeeld ging ik mijn sterretjes plakken op een laag kaartkarton in dezelfde kleur als het vellum en dat zou ik met Stampin’ Dimensionals bevestigen op een kaart in hetzelfde kleur kaartkarton.

Spreuk

Ondanks dat ik geen kerstkaart wilde maken, had ik een kerstkaart als voorbeeld genomen. En bovendien een kerstbundle gekozen om mijn kaart mee te maken. Gelukkig zaten er in de Words of Cheer stempelset een paar woorden die ik kon combineren voor een meer alledaagse gelegenheid. Ik besloot Happy en day te gebruiken en stempelde ze met wat Calypso Coral inkt op een restje Petal Pink kaartkarton. Mijn orginele voorbeeld had immers ook een etiket met tekst op de kaart in een lichtere tint van de kleur van de kaart. Met een van de Warm Wraps dies sneed ik de spreuk uit.

Lint

Het originele voorbeeld had ook wat lint in een contrasterende kleur achter het spreuketiket. Ik koos daarom wat Just Jade/Goud Braided Ribbon. Dit plakte ik met wat Stampin’ Seal vast aan de kaart en plaatste er de spreuk overheen. Nu kon ik het spreukje versieren met een paar sterretjes. Om de boel nog feestelijker te maken, plakte ik ook wat Champagne Rhinestones in de hartjes van de sterretjes.

Eindresultaat

Zoals je ziet is het een heel leuk kaartje geworden om een speciale dag mee te kunnen vieren. Ondanks dat er veel sprankel en glitter op het kaartje is verwerkt, zorgt het feit dat de achtergrond allemaal 1 kleur is voor een hoop rust. Wil je het proces van het maken van het kaartje zien? Dan kun je kijken naar deze link. Die neemt je namelijk naar het betreffende filmpje op mijn YouTube kanaal.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat die vooral achter in de opmerkingen onder dit bericht. Morgen ben ik er weer en dan deel ik weer wat projecten die ik had gemaakt voor de Online Catalogue Launch Party.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier!

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice