Hallo Prulleke,

Hier volgt de informatie over mijn volgende online workshop. Deze keer zal de stempelset Bedanken In Stijl in de hoofdrol staan. Deze stempelset is een van twee stempelsets die deel uitmaken van de Ornate Garden suite. De suite komt in de nieuwe jaar catalogus te staan maar is in een voorverkooprelease als sinds 1 april verkrijgbaar. De suite bestaat uit sierlijke randjes en kleurrijke bloemen maar het was vooral de tekst stempelset die mijn aandacht trok en daarom wil ik deze gebruiken in een workshop.

Afbeelding van Stampin’ Up!

Afgelopen weekeind heb ik hard gewerkt aan wat leuke voorbeelden met het papier en de stempels en ik heb gekozen voor 4 kaarten en een kleine geschenkverpakking. Het doosje is 6 x 6 x 2,5 cm. Een mooi maatje voor een kleinigheidje om je waardering voor iemand te tonen. Het heeft bovendien een leuk diagonaal deksel waardoor het doosje zeker zal opvallen.

Pakketten

Voor deze workshop heb ik wederom 4 verschillende pakketten samengesteld. Dit is omdat niet iedereen al dezelfde spullen heeft om mee te werken en op deze manier kun je zelf kiezen welk pakket het beste bij je past. Ook kun je aan de hand van de Benodigde Materialen PDF kijken of je dat nog wilt aanvullen met andere gebruikte producten. Ik probeer bij het ontwerpen een balans te zoeken tussen niet te veel producten gebruiken en wel voldoende variatie bieden in de workshop. Mocht je nog iets missen of ergens specifiek vragen over hebben, dan kun je me altijd bereiken zodat ik een en ander kan toelichten. Maar laat ik eerst vertellen over de pakketten.

Pakket 1: PDF €10,-

Pakket 1 is het eenvoudigste pakket dat ik zal leveren. Deze zal bestaan uit een PDF met alle afmetingen en instructies om de projecten te kunnen maken. Je zult dan ook toegang hebben tot de online workshop zelf. Mocht je echter niet kunnen op het moment van de live workshop, dan kun je aan de hand van de instructies op de PDF de projecten ook zelf kunnen maken. Dit pakket is een ideale keuze voor bijvoorbeeld mede-demonstratrices die zelf al veel verschillenden producten hebben. De PDF zal per e-mail toegestuurd worden zodra de betaling is ontvangen. Dit pakket is exclusief materialen om de projecten te maken.

Pakket 2: PDF & Materialenpakket € 17,50

Pakket 2 is vergelijkbaar met pakket 1 alleen deze keer zit er ook een materialenpakket bij. Deze zal bestaan uit cardstock, designer series paper, lint en andere gebruikte embellishments die je nodig hebt om de projecten te maken. Het cardstock is al zo veel mogelijk op maat gesneden en er zullen ook diverse uitdraaien van verschillende stanzen en ponzen in zitten om de projecten te kunnen maken. De spulletjes zitten zo veel mogelijk in genummerde kaartzakjes, per project gesorteerd, om de workshop zo soepel mogelijk te laten verlopen. De kosten van het pakket zijn inclusief de verzend-/bezorgkosten. Wanneer je kiest voor Pakket 2 ontvang je tevens 1 strip op je persoonlijke workshopstrippenkaart.

Pakket 3: PDF, Materialenpakket en Stempelset €45,00

Dit pakket bevat wederom alles uit pakket 2 maar wordt aangevuld met de Bedanken In Stijl of Ornate Thanks stempelset. Deze stempelset vormt de basis van deze workshop. Het is aan jou de keuze om de stempelset in het Nederlands of Engels te kiezen. Nu kun je natuurlijk kiezen om pakket 2 te kopen en dit aan te vullen met de stempelset maar als je kiest voor pakket 3 dan krijg je er van mij ook de Ornate Garden Ribbon Combo Pack bij. Hierin zitten 2 spoelen met 4,6 m soepel, glanzend lint. Een spoel is Old Olive en de ander Terracotta Tile. Het is een leuke bruikbare bonus die prachtig coördineert bij de overige producten uit de suite. De verzend/bezorgkosten van dit pakket zijn ook inbegrepen in de prijs. Bij afname van dit pakket ontvang je 2 strippen voor je persoonlijke workshopstrippenkaart.

Pakket 4: PDF, Materialenpakket en uitgebreid productenpakket € 75,00

Dit is het uitgebreidste pakket. Hierin zit alles van pakket 3 en dan aangevuld met een half pak Gilded Gems en een heel pak Ornate Garden Specialty Designer Series paper. Om dit pakket echt compleet te maken mag je er zelf nog 1 Classic Stampin’ Inkpad bij kiezen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een van de kleuren die we in de workshop gaan gebruiken maar je bent ook vrij om een van de 46 andere kleuren te kiezen. De uitbreidingen die in dit materialenpakket zitten zijn niet noodzakelijk om deel te nemen aan de workshop, maar dit is wel het pakket waar je op de lange termijn de meeste plezier van hebt.

Overige aanraders

Ook deze keer wil ik dit bericht aanvullen met een paar aanrader. Het is zijn producten die ik heel handig heb gevonden tijdens het maken van de voorbeelden die ik nog een keer extra onder de aandacht wil brengen.

Clear Block H

Het eerste product dat ik in deze categorie moet noemen is het Clear Block H. Hoewel ik normaal gesproken aan iedereen aanraad om Clear Block D aan te schaffen als men net begint met stempelen, kan ik voor deze stempelset daar Clear Block H het beste voor aanraden. Het blok is 11,3 x 4,1 cm wat het een stuk langer en smaller maakt dan het D-blok. Hierdoor passen de 3 grote spreuken veel prettiger op de blokken. Bovendien hoef je ze dan niet diagonaal op de blokken te plaatsen wat help bij het recht stempelen van je tekst. Het Clear Block H (art.nr. 118490) kost € 10,50.

Afbeelding van Stampin’ Up!

Bone Folder

Een tweede aanrader zou zijn een bone folder. Dit is een gereedschapje waar een beginnende kaartmaker misschien niet zo snel het nut van inziet want je kunt een vouw immers ook aanduwen met je vingers. Toch zijn de strakke lijnen die je krijgt me een bone folder veel mooier dan je ze met je vingers kan maken. Het tilt je werkstuk naar het volgende niveau. Aangezien we in deze workshop een doosje maken waarbij strakke vouwlijnen belangrijk zijn, denk ik dat dit de perfecte gelegenheid is om te investeren in een vouwbeentje. Je zult snel geen kaart meer kunnen maken zonder hem te gebruiken. De Stampin’ Up! Bone Folder (art.nr. 102300) kost € 8,50.

Afbeelding van Stampin’ Up!

Silicone Craft Sheet & Stampin’ Sponges

Mijn laatste aanrader zijn eigenlijk 2 verschillende producten. En beide zijn zowel in combinatie als afzonderlijk van elkaar tools die goedkoop en veelzijdig zijn. Ten eerste de Silicone Craft Sheet. Dit is een hittebestendig, non-stick silicone vel van 15,2 x 15, 2 cm. Het is ideaal voor verschillende technieken en je zult steeds nieuwe toepassingen vinden om dit makkelijk schoon te maken matje te gebruiken. Voor deze workshop heb ik hem gecombineerd met de Stampin’ Sponges. De sponsjes worden verkocht in een setje van 3 en zijn 7 cm in doorsnede waardoor ik er altijd voor kies om ze in vieren knippen. De sponsjes kun je gebruiken om prachtige inkblended achtergronden te maken, randen met een kleurtje aan te zetten of die-cuts subtiel te kleuren. Waar ik hem deze keer echter voor gebruikte was om een heel dun laagje Tombow Multipurpose Liquid Glue op de achterkant van mijn hele fijne die-cut te doen. Door eerst wat lijm op mijn Silicone Craft Sheet te doen en deze vervolgens met de spons op mijn die-cut te deppen, krijg ik een mooi plakkerig egaal laagje dat perfect blijft zitten zonder dat er een teveel aan lijm onder de die-cut door uit gutst. Door op de Silicone Craft Sheet te werken, komt daar de lijm op van de openplekken van de die-cut. Deze is daarna eenvoudig schoon te maken omdat je de opgedroogde lijm er gewoon af kunt rollen. Een keer met een vochtig doekje af doen en alles is weer netjes. Het sponsje kun je vervolgens in een luchtdicht bakje bewaren voor de volgende keer. Als het sponsje vies en hard wordt, knip je er gewoon een stukje af en je kunt weer verder. De Silicone Craft Sheet (art.nr. 127853) is € 7,50 en de Stampin’ Sponges (art.nr. 141337)kosten € 4,75 per setje van 3 stuks.

Afbeelding van Stampin’ Up!
Afbeelding van Stampin’ Up!

Deelnemen

Heb je zin om mee te doen met deze workshop stuur me dan voor zaterdag 2 mei een mailtje (leonie@prulleke.nl) of app me (0634708903) om je aan te melden en je pakketkeuze daarbij door te geven. Je kunt dan eventuele aanvullingen op je bestelling ook doorgeven. Ik zal je dan een overzichtelijke factuur toesturen waarop ook mijn bankgegevens vermeld staan. De betaling dient 4 mei op mijn rekening te staan zodat ik alles op 5 april kan bestellen. Ik ga er van uit dat ik alles dan uiterlijk op 9 april binnen heb. Dan kan ik aan de slag met het maken van de pakketjes zodat deze 12 mei verzonden kunnen worden. Dan heeft alles ruim de tijd om bezorgd te worden voor de workshop op zaterdag 16 mei om 14.00u.

Mocht je graag een wekelijkse nieuwsbrief van me willen ontvangen dan kun je dat aan me doorgeven via de mail. Als je nog andere vragen of opmerkingen hebt, dan hoor ik dat ook graag van je. Ik maak graag wat tijd vrij voor je om een en ander toe te lichten als iets niet helder is.

Tot ziens bij de workshop of anders tot de volgende keer,

Blijf Veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig.

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! Demonstrator in Eindhoven en online