Hallo Prulleke,

In het YouTube filmpje van vandaag laat ik zien hoe je het Beautifully Penned designpapier kleur kunt geven en zo kunt aanpassen aan jouw persoonlijke wens. Als je het filmpje wilt bekijken kun je klikken op deze link. Wil je de details liever bekijken, dan kun je ook verder lezen.

Beautifully Penned designpapier

Het Beautifully Penned designpapier is een van de producten die je tot 30 september kunt kiezen als Sale-a-bration beloning bij besteding vanaf € 60,-. Het pak bestaat uit 12 vellen papier. Deze hebben 3 verschillende dubbelzijdige ontwerpen. De patronen passen perfect bij de Hand-Penned suite die je in de jaarcatalogus terug kunt vinden op bladzijde 104-105. Het opvallende aan dit papier is echter dat er geen kleur in is verwerkt.

Beautifully Penned designpapier, foto van Stampin’ Up! ©2021

Met dit papier kun je je handgemaakte projecten dus prachtig versieren. Het papier heeft een aquatellook in diverse zwart/grijstinten, zodat je het in je projecten eenvoudig kunt combineren met elke andere kleur of stijl. De neutrale tinten en ontwerpen lenen zich ook goed voor het gebruik van kleurtechnieken zoals met Stampin’ Blends of Blending Brushes wat ik in mijn filmpje laat zien. Dit prachtige papier biedt je eindeloos veel creatieve mogelijkheden en is alleen tot het eind van de maand nog beschikbaar.

Flirty Flamingo

Deze keer heb ik gekozen om te werken met Flirty Flamingo als kleur. Het is een mooie vrolijke roze die niet te fel of donker is en ook niet te zacht. Hij valt in de kleurenfamilie van de Brights wat ik een mooi contrast vond voor het zwart/witte papier. Ik koos er voor om eerst wat van de bloemen te keuren. Hiervoor gebruikte ik de Stampin’ Blends markers. Deze stiften zijn gevuld met inkt op alcohol basis waardoor je er heel mooi vloeiende overgangen tussen de kleuren kunt krijgen. Je kunt er ook heel mooi kleur mee opbouwen waardoor het al snel lijkt alsof je een echte kunstenaar bent. Ik gebruikte naast Flirty Flamingo ook Calypso Coral, Petal Pink, en Granny Apple Green. Om het wat op te schonen bij de lijntjes gebruikte ik de Color Lifter.

Stippeltjes

De bloemetjes wilde ik gebruiken om de grens tussen de basiskaart (die ik van Flirty Flamingo kaartkarton had gemaakt) en wat designpapier te verbergen. Het stippeltjes designpapier was echter wel heel wit toen ik het zo allemaal bij elkaar had. Ik besloot mijn Blending Brushes en wat Flirty Flamingo Inkt te gebruiken om een ombre overgang te kleuren over het designpapier. Ik sneed de onderste, donkerdere kant diagonaal weg en plakte het op de kaart.

Versieren

Met wat Stampin’ Dimensionals plakte ik de bloemen over de onderste rand van het designpapier, Wat aan de zijkanten overhing knipte ik weg met mijn schaartje. Omdat het toch nog niet het geheel vormde zoals ik had gehoopt gebruikte ik mijn Basic Black Stampin’ Write marker om een gedeeltelijk kadertje te tekenen op de kaart. Nu voelt het als een geheel. Als laatste voegde ik nog wat Gilded Gems toe aan een aantal van de hartjes van de bloemen.

Spreuk

De kaart kan op deze manier voor verschillende gelegenheden worden gebruikt en om mezelf wat vrijheid te geven heb ik daarom besloten om nog geen spreuk toe te voegen. Wanneer ik de kaart ga versturen kan ik nog kiezen wat ik daarvoor wil gaan gebruiken of ik kan kiezen om de spreuk weg te laten. Dat bepaal ik dan wel.

Ik hoop dat je het ene leuk kaartje vond en dat je zelf ook eens gaat proberen om je designpapier te kleuren.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice