Hallo Prulleke,

Zoals je wellicht weet staat de jaarcatalogus van Stampin’ Up! vol met allerlei prachtige producten die we het hele jaar door kunnen gebruiken. Vandaag wil ik een van die stempelsets onder de aandacht brengen en de 4 kaartjes laten zien die ik er mee gemaakt heb voor de Catalogue Launch Party van afgelopen mei.

Banner Year stempelset

Op pagina 95 van de jaarcatalogus 2021/2022 vinden we de Banner Year stempelset. Hoewel dit dus in de catalogus onder het hoofdstuk Christmas Time valt, is deze set niet alleen leuk voor kerst maar op meerdere momenten. De stempelset bevat een combinatie van spreuken en kleine afbeeldingen die je het hele jaar kunt gebruiken. Ik heb hier een set van 4 kaarten mee gemaakt die allemaal dezelfde layout hebben maar verschillende thema’s.

Herfst

Om te beginnen heb ik hier een herfst kaart. Ik vind ‘Happy fall, y’all!’ ook een echt leuke spreuk. Met alle Engelse invloeden in mijn leven ben ik namelijk gewend om dat seizoen Autumn te noemen en associeer ik fall met vallen en niet met herfst maar in deze context vind ik hem heel schattig. Gewoon omdat het zo leuk rijmt.

Halloween

Mijn volgende kaart is een Halloween variant. Ik heb het idee dat Halloween ook steeds meer gevierd wordt in Nederland. Wij hebben hier normaal ook een leuke lampionnentocht door de wijk voor de kleine kinderen die om een bepaalde tijd omgezet wordt naar een griezeltocht voor de grotere en dat is altijd heel leuk om te lopen. Hoewel we elkaar, althans niet in mijn kringen, Halloweenkaartjes sturen, zijn ze toch heel leuk om te maken. En zeg nou zelf, ieder excuus om iemand op te vrolijke met een kaartje is toch een goede?

Kerstmis

Natuurlijk heb ik ook een Kerstkaartje gemaakt met Banner Year. Ik heb trouwens steeds de stempelset gecombineerd met de Sierlijsten stansen (Ornate Frames dies). Deze pasten qua maat heel mooi en ik vond ze wat stijl betreft ook mooi bij elkaar.

Iedere achtergrond is gemaakt door de kleine afbeeldingen diagonaal aan een kant van een paneel te stempelen. Daarmee zet je als het ware de sfeer. Vervolgens koos ik steeds een spreuk en een afbeelding om te spotlighten. Die stempel ik apart en snij ik met de Sierlijsten stansen uit. Ik voeg steeds twee verschillend gekleurde stukken kaartkarton toe als matten achter de gestempelde achtergrond. En zo kun je deze layout eigenlijk overal voor gebruiken. Zo staat het ook heel leuk bij mijn laatste kaartje…

Valentijnsdag

Tot slot heb ik een Valentijnskaartje. Ik vind hem zelf echt heel schattig met de XOXO in de achtergrond en het vogeltje met de liefdesbrief. Ik heb gekozen om al het rood en roze een beetje te doorbreken met wat Mint Macaron. Dat is echt zo’n frisse kleur die eigenlijk alle kleuren weer op haalt. Het biedt net genoeg contrast zonder de zoete liefdessfeer te doorbreken.

Zoals je ziet kun je het hele jaar door genieten van de Banner Year. En met alleen wat inkt, papier en deze stempelset kun je heel veel variaties maken. Hoewel ik hier steeds gebruik heb gemaakt van stansen, kun je als je een beperkter budget hebt, ook kunnen kiezen voor een leuke etiketpons of zelfs gewoon rechthoekjes kunnen snijden.

Mogelijkheden genoeg! Wil jij ook aan de slag met Banner Year? Je kunt de set via mij bestellen want ik ben een Stampin’ Up! demonstratrice. Je kunt shoppen op mijn webshop of je bestelling per mail doorgeven aan Leonie@prulleke.nl en dan help ik je graag verder.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice