Hallo Prulleke,

Artisan Design Team lid Tammy Wilson deelde een prachtige kaart die zij had gemaakt met de Sand & Sea suite. Ik was op slag verliefd op een van haar kaarten en wilde proberen om hem op mijn manier na te maken. Wil je lezen hoe Tammy haar kaart heeft gemaakt? Dat kun je lezen in haar blogbericht.

Foto van Tammy Wilson

Het eerste probleem waar ik tegenaan liep was dat ik geen enkel van de door haar gebruikte producten had. Ik moest het dus aanpassen naar wat ik wel had. Al snel besloot ik dat dit ontwerp ook heel leuk zou zijn met met Dressed To Impress stempelset. Ik wilde het kleurenpallet aan houden maar koos het Artistry Blooms Designpapier omdat deze vergelijkbare kleuren had en ik deze wel heb. Ik embosste de lippenstift en de schoen met wit Embossing Poeder en sneed de afbeeldingen uit met de coördinerende stansen.

Omdat het een slimline kaart was, nam ik een stuk Gray Granite kaartkarton dat ik sneed op 20 cm (x 21cm) en rilde het vervolgens op 10 cm om een kaart te maken van 21 x 10 cm. Ik nam vervolgens een strook Basic White kaartkarton van 8 cm voor het achtergrondpaneel. Dat paneel is op de kaart van Tammy met een Embossing Folder voorzien van wat extra relief. Helaas is mijn enige embossing folder een bakstenen achtergrond en die vond ik niet echt passen. Om toch wat extra’s te geven aan de achtergrond besloot ik de bloemen uit Dressed To Impress met ook te heat Embossen op mijn strook Basic White kaartkarton.

Tammy had ook een mooi sierrandje aan het witte paneel gemaakt. Daarvoor gebruikte ik een stans uit de Stitched Be Mine set. Ik moest hem wel verlengen voor mijn slimline kaart maar dat was geen enkel probleem. Daarna kon ik de strookjes achter het witte paneel vastplakken met wat Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow).

Ik sneed een strook van 1 1/2″ van het Artistry Blooms papier en gaf de uiteinden vlaggenpunten met de Banner Tripple pons. Hetzelfde deed ik met een stuk Basic White kaartkarton. Hierop stempelde ik met Gray Granite inkt de spreuk en bepaalde zo hoe hoog de vlaggetjes moeten worden.

De gaatjes in de vlaggen maakte ik door ze te prikken met de Precisiepen voor Oppakgemak. Ik reeg het Linnen Thread door de gaatjes voor ik de vlaggen ook met Stampin’ Dimensionals op het witte paneel plakte.

Van wat extra Linnen Thread en een draadje van het roze twine uit de Snail Mail suite maakte ik een krullerige strik die ik naast het rechter vlaggetje plakte met een miniplakpuntje en plakte de afbeeldingen op de vlaggetjes met Stampin’ Dimensionals.

Om de kaart af te maken plakte ik een aantal Champagne Rhinestones en een paar paarse Playing With Patterns Resin dots op de vlaggetjes. Hiermee was de kaart af. Hij is duidelijk afgeleid van het prachtige voorbeeld van Tammy Wilson ook al heb ik compleet andere producten gebruikt.

Als je precies wilt zien hoe ik dit kaartje maakte kun je het zien in dit YouTube filmpje.

Wil jij ook aan de slag met de producten van Stampin’ Up! om jou creaties te maken? Dat snap ik! Je kunt ze rechtstreeks via mij bestellen. Ik ben namelijk een onafhankelijke Stampin’ Up! demonstratrice en ik verzorg je bestelling graag voor je. Je kunt je bestelling doormailen aan leonie@prulleke.nl of je kunt rechtstreeks bij me shoppen via deze link: https://leoniefrancois.stampinup.net Als je bestelling onder € 200,- blijft, denk er dan aan dat je een gastvrouwcode kunt gebruiken. De actuele code staat in de rechterzijbalk.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag van je en anders: tot de volgende keer.

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice